Watersport

 • Haven Urk

  De haven van Urk is vlak bij het oude centrum van de vissersplaats, met haar kleine straatjes, steegjes en visserswoningen.

  Meer informatie
 • Jachthaven WSV De Zuiderzee

  Watersport Vereniging De Zuiderzee is een actieve club, opgericht in 1964. Haar doel is het stimuleren van de beoefening van watersport tegen een redelijke prijs. De vereniging heeft een eigen jachthaven met circa 90 ligplaatsen voor schepen tot ongeveer 11,5 meter lengte. Voor passanten is het mogelijk om in overleg met de havenmeester een ligplaats in te nemen tegen een tarief van € 1 per strekkende meter plus € 0,50 opslag voor toeristenbelasting (inclusief stroom, water, gebruik van douche/toilet en afvoer van het huishoudelijke afval).

  Meer informatie
 • Ribtrip - Post Workboats

  Met de Rigid-inflatable boat, afgekort 'RIB' hebben al vele mensen en bedrijven kennis gemaakt.Een RIB trip is een sensationele beleving van snelheid op het water. Je kunt trips maken van een uur, een dagdeel of een hele dag. Aan boord zijn allerlei extra's aanwezig om de trip nog spectaculaider te maker. Bij mooi weer kun je waterskiën of kunnen alle deelnemers op de opblaasbanaan achter de boot laten plaatsnemen.

  Meer informatie
 • Rondvaart Urker Boot 'de Zuiderzee'

  Na ontvangst op de Urker Boot 'de Zuiderzee' ga je een avontuurlijke rondvaart over het Ijsselmeer maken. Vanuit het Ijsselmeer heb je een prachtig uitzicht op Urk en kun je goed het verschil zien tussen het hoger gelegen deel dat vroeger een eiland was en het nieuwe lagere gedeelte wat vroeger de Zuiderzee was. Met verrekijkers, die aanwezig zijn op de boot, kun je goed de contouren zien van 3 provincies, Flevoland, Friesland en Noord-Holland.

  Meer informatie
 • Westhaven Urk

  In de oude, karakteristieke westhaven liggen oude botters en schepen, die te bezichtigen zijn. De bedrijvigheid van de botterschuur, gelegen naast de oude werfhellingen die nog altijd in gebruik is, zorgt voor een levendig en aantrekkelijk stuk haven.

  Meer informatie