Uitjes

 • 't Bun, Zwem- en recreatiebad

  Voor iedereen, van jong tot oud, is het prima vertoeven in zwembad 't Bun. Ravotten met vriendjes, plezier maken in de glijbaan, sportief baantjes trekken, relaxen aan de kant en ter afsluiting gezellig samen frietjes eten. Een leuk en voordelig dagje uit voor het hele gezin! Het recreatiebad is voorzien van een stroomversnelling, bruisbank, 35 meter lange glijbaan, peuter- en instructiebassin, een vloedgolf-douche. En beschikt over een watertemperatuur van 30 graden. Tevens heeft 't Bun een zonnebank en beschikt zomers over een ligweide met peuterbad.

  Meer informatie
 • 2. Veilingspel IJsselmeervisafslag Urk

  In de oude haven van Urk vindt u aan de kop van de kade de IJsselmeervisafslag, die nog steeds in gebruik is door de IJsselmeervissers. Tijdens het bezoek krijgt u vooraf uitleg over de visserij door een enthousiaste spreker en krijgt u daarbij een filmpje te zien met beelden van de visserij. Bij het interactieve veilingspel waant u zich even als een echte vishandelaar en voor de beste handelaar is er een leuke prijs.

  Meer informatie
 • 6. Het 'Oude Raadhuis' museum

  Urk was eeuwenlang een eiland, omspoeld door de vaak woeste Zuiderzee. Nu ligt het kalm ingeklemd tussen de dijken met daarachter het nieuw ontgonnen polderland. Al meer dan duizend jaar geleden komen we de naam van Urk tegen in geschriften. Een eiland met zijn karakteristieke bewoners en bebouwing. Een eigen klederdracht en eigen dialect. Op het eiland leefden ze van de visserij in hun sobere woningen. De zee gaf hen brood, maar bezorgde ook veel leed. Honderden vissers kwamen om op zee. Het leven was hard en armoedig.

  Meer informatie
 • Aanvoer paling Ijsselmeervisafslag vanmei t/m aug

  Van begin mei tot eind augustus wordt er op het IJsselmeer op paling gevist. Van dinsdag tot en met vrijdag is er de aanvoer van paling en andere vissoorten zoals snoekbaars, voorn en rode baars. De IJsselmeervisafslag is dan om 13.45 uur open en de vis wordt door de vissers de afslag ingebracht om te wegen. Rond de klok van 14:15 zal de verkoop beginnen en zijn ook de toeristen welkom in de mijnzaal. Absoluut een aanrader om even een kijkje te nemen! Vanaf eind augustus gaan de vissers op schubvissen (snoekbaars, snoek, brasem, voorn, rode baars) vissen.

  Meer informatie
 • Kinderboerderij De Stekplek

  Van geiten, koeien en cavia's tot insecten. De Stekplek, aan de rand van Urk, is een veelbezochte kinderboerderij. Mensen met een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand verzorgen de dieren, mesten de stal uit en onderhouden het terrein rondom de boerderij. Ook kan iedereen een rondleiding krijgen op de kinderboerderij. In de werkplaats wordt met hout en textiel gewerkt aan mooie producten.

  Meer informatie
 • Museum ISEE Urk

  De Interkerkelijke Stichting Ethiopië/Eritrea (ISEE) heeft begin november 2010 de deuren geopend van een expositieruimte. Tijdens de openingstijden kunt u vrij binnen lopen. Voor groepen kunnen wij een gevarieerd programma aanbieden.

  Meer informatie
 • Museumkelder Van Gogh van steen van Geert / Atelier en galerie Geert Weerstand

  Middenin het historische centrum van Urk vind je het atelier, de galerie, de 'workshopzolder' en de 'Van Gogh kelder' van kunstenaar Geert Weerstand. Hij werkt met keramisch-mozaïek en glasmozaïek. Zijn inspiratie haalt hij uit 't dagelijks leven van vroegere tijden op historisch Urk maar ook uit het werk van Vincent van Gogh, zijn grote voorbeeld.

  Meer informatie
 • Rondvaart Urker Boot 'de Zuiderzee'

  Na ontvangst op de Urker Boot 'de Zuiderzee' ga je een avontuurlijke rondvaart over het Ijsselmeer maken. Vanuit het Ijsselmeer heb je een prachtig uitzicht op Urk en kun je goed het verschil zien tussen het hoger gelegen deel dat vroeger een eiland was en het nieuwe lagere gedeelte wat vroeger de Zuiderzee was. Met verrekijkers, die aanwezig zijn op de boot, kun je goed de contouren zien van 3 provincies, Flevoland, Friesland en Noord-Holland.

  Meer informatie
 • Speelbos

  Het twee hectare grote speelbos langs de Staartweg is een aanwinst voor Urk. In het speelbos kunnen kinderen zich uitleven op verschillende speeltoestellen, die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Daarbij kunnen ze ook heerlijk zelf aan de slag en hun fantasie de vrije loop laten, bijvoorbeeld in en rond de beek. Het speelbos, aan de rand van het Urkerbos, ligt op het grondgebied van Het Flevo-landschap.

  Meer informatie