Fietsen en wandelen

 • De (W)eiland Rally

  De (W)Eiland-rally is een autoroute door Urk en Noordoostpolder waarbij je d.m.v. leuke opdrachten veel te weten komt over de geschiedenis van Urk in de Zuiderzee en de inpoldering. Ook zijn de oude vissersdorpen Vollenhove en Blokzijl meegenomen op de route. Leuk voor jong en oud!

  Meer informatie
 • Fietsen en wandelen op Urk en in de omgeving

  Bij Tourist Info Urk zijn diverse fietskaarten en wandelroutes beschikbaar voor een lange of korte tocht door Urk en de polderomgeving. Stap eens binnen voor het aanbod. Natuurlijk informeert Tourist Info Urk je aan de balie ook graag persoonlijk over de leukste bezoek-, opstap- en afstaptips in de buurt. Vanaf april 2019 vindt u op Urk een Toeristisch Overstappunt (TOP). Een handig startpunt voor fiets- en wandeltochten op en rond Urk met gratis parkeerplekken.

  Meer informatie
 • Fietsroute Zuiderzee-eilandenroute op fietsknooppunten 42 km

  De geschiedenis van Urk is eeuwenoud, die van de Noordoostpolder bijna 75 jaar jong. Een perfecte mix voor een verrassende en aantrekkelijke fietstocht. De route leidt over twee voormalige eilanden in de Zuiderzee: Schokland en Urk. Verder gaat deze route door het architectendorp Nagele. Onderweg komt u langs een drietal musea.

  Meer informatie
 • Zeebodemroute - 62 km

  Deze fietsroute start op Urk en neemt je via de Westermeerdijk het poldergebied in; hier fiets je over de voormalige zeebodem van de Zuiderzee.

  Meer informatie