Musea en galerieën

 • 6. Het 'Oude Raadhuis' museum

  Urk was eeuwenlang een eiland, omspoeld door de vaak woeste Zuiderzee. Nu ligt het kalm ingeklemd tussen de dijken met daarachter het nieuw ontgonnen polderland. Al meer dan duizend jaar geleden komen we de naam van Urk tegen in geschriften. Een eiland met zijn karakteristieke bewoners en bebouwing. Een eigen klederdracht en eigen dialect. Op het eiland leefden ze van de visserij in hun sobere woningen. De zee gaf hen brood, maar bezorgde ook veel leed. Honderden vissers kwamen om op zee. Het leven was hard en armoedig.

  Meer informatie
 • Museum ISEE Urk

  De Interkerkelijke Stichting Ethiopië/Eritrea (ISEE) heeft begin november 2010 de deuren geopend van een expositieruimte. Tijdens de openingstijden kunt u vrij binnen lopen. Voor groepen kunnen wij een gevarieerd programma aanbieden.

  Meer informatie
 • Museumkelder Van Gogh van steen van Geert / Atelier en galerie Geert Weerstand

  Middenin het historische centrum van Urk vind je het atelier, de galerie, de 'workshopzolder' en de 'Van Gogh kelder' van kunstenaar Geert Weerstand. Hij werkt met keramisch-mozaïek en glasmozaïek. Zijn inspiratie haalt hij uit 't dagelijks leven van vroegere tijden op historisch Urk maar ook uit het werk van Vincent van Gogh, zijn grote voorbeeld.

  Meer informatie