1. Ginkiestocht Urk

Onder leiding van een gids wordt u tijdens de ginkiestocht door een wirwar van straatjes en steegjes, oftewel ginkies, geleid in het oude pittoreske centrum van Urk. Beleef het eilandgevoel dat nog steeds door de straten van Urk giert en hoor de nog altijd verrassende verhalen en anekdotes over de bijzondere geschiedenis van het vissersdorp. Met schilderachtige doorkijkjes, knusse pleintjes en steegjes en karakteristieke geveltjes is de Ginkiestocht dé leukste manier om Urk te ontdekken!

FAQ

  • Let op: vanwege het coronavirus kan het zijn dat een arrangement niet door kan gaan of geldt er een andere groepsgrootte en/of bedrag! 
  • Info via Tourist Info Urk info@touristinfourk.nl of WhatsApp 06-55874325

Voor welke leeftijd is de ginkiestocht geschikt?

De ginkiestocht is leuk voor een ieder die houdt van zowel mooie verhalen als bijzondere anekdotes en een verhalende omgeving.

Is de ginkiestocht rolstoelvriendelijk?

U kunt ook als rolstoelgebruiker meedoen aan de ginkiestocht. Dit kunt u in dat geval bij uw reservering doorgeven. De gids zal u dan op bepaalde punten die minder goed te doen zijn met een rolstoel via een andere weg begeleiden.

Met hoeveel personen kan ik de ginkiestocht doen?
Als u een privé gids voor uw eigen groep wilt reserveren moet uw groep bestaan uit minimaal 15 personen of betaalt u voor 15 personen.
Tourist Info Urk organiseert ook Ginkiestochten waarbij u zich individueel kunt aanmelden. Deze zijn vaak op zaterdag en tijdens de vakantieperiodes. (zie de data/tijden onder het kopje Ginkiestocht 2020 onder NIEUWS)
Voor kleine groepjes tot 8 personen is het ook mogelijk om een Ginkiestocht aan te vragen. Dit in overleg met Tourist Info Urk. Het is wel mogelijk dat er tijdens deze tocht andere mensen aansluiten.


Wanneer is de ginkiestocht te reserveren?
U kunt het hele jaar door van maandag tot en met zaterdag een gids reserveren voor uw eigen groep.
Voor de individuele ginkiestocht is er op iedere zaterdag van de maand een gids geregeld. Verder kunt u bij voldoende aantal personen zelf een datum reserveren. Deze ginkiestocht begint standaard om 14.00 uur vanaf het Tourist Info Urk. Klik hier voor individuele ginkiestochten.

Moet ik mij aanmelden voor een ginkiestocht?
Wij stellen een aanmelding zeer op prijs. Soms kan de groep te klein of juist te groot geworden zijn en moeten wij hiervoor gidsen afzeggen of regelen. Aanmelden kunt u doen door een mailtje te sturen naar info@touristinfourk.nl.
of een appje naar: 06-55874325

Wat kost de ginkiestocht?
Groepen vanaf 15 personen; 6,00 p.p    vanaf 35 personen 5,00 p.p.
Individuele tochten georganiseerd op diverse data: 6,00 p.p.
Aanvraag voor groepje tot 8 personen: 50,00 voor de groep, daarna 6,00 voor elk persoon extra

Kinderen van 6 t/m 15  jaar kost het €4,- per kind.

Hoe lang duurt de ginkiestocht?

De ginkiestocht duurt plusminus vijf kwartier. Kaart

Locatie

  • Wijk 2 2
  • 8321 EP URK

Contactgegevens