Ginkiestocht Urk

Onder leiding van een gids wordt u tijdens de ginkiestocht door een wirwar van straatjes en steegjes, oftewel ginkies, geleid in het oude pittoreske centrum van Urk. Beleef het eilandgevoel dat nog steeds door de straten van Urk giert en hoor de nog altijd verrassende verhalen en anekdotes over de bijzondere geschiedenis van het vissersdorp. Met schilderachtige doorkijkjes, knusse pleintjes en steegjes, karakteristieke gevels en de vele sierlijke decoraties: Dit is de ginkiestocht, dé leukste manier om Urk te ontdekken!

FAQ
Voor welke leeftijd is de ginkiestocht geschikt?

De ginkiestocht is leuk voor een ieder die houdt van zowel mooie verhalen als bijzondere anekdotes en een verhalende omgeving.

Is de ginkiestocht rolstoelvriendelijk?

U kunt ook als rolstoelgebruiker meedoen aan de ginkiestocht. Dit kunt u in dat geval bij uw reservering doorgeven. De gids zal u dan op bepaalde punten die minder goed te doen zijn met een rolstoel via een andere weg begeleiden.

Met hoeveel personen kan ik de ginkiestocht doen?
Als u een privé gids voor uw eigen groep wilt reserveren moet uw groep bestaan uit minimaal 15 personen of betaalt u voor 15 personen.
Ook kunt u individueel meedoen aan de ginkiestocht. Wanneer er aanmeldingen zijn voor deze individuele ginkiestocht, zetten wij de data op onze website en kunt u zich bij deze groep aansluiten. Als u een eigen datum wilt kiezen voor een individuele tocht kunt u dit aanvragen bij het Tourist Info Urk en zetten wij deze datum op de website. Er moet dan een minimum aantal aanmeldingen komen van 8 personen.

Wanneer is de ginkiestocht te reserveren?
U kunt het hele jaar door van maandag tot en met zaterdag een gids reserveren voor uw eigen groep.
Voor de individuele ginkiestocht is er op iedere zaterdag van de maand een gids geregeld. Verder kunt u bij voldoende aantal personen zelf een datum reserveren. Deze ginkiestocht begint standaard om 14.00 uur vanaf het Tourist Info Urk. Klik hier voor individuele ginkiestochten.

Moet ik mij aanmelden voor een ginkiestocht?
Wij stellen een aanmelding zeer op prijs. Soms kan de groep te klein of juist te groot geworden zijn en moeten wij hiervoor gidsen afzeggen of regelen. Aanmelden kunt u doen door een mailtje te sturen naar info@touristinfourk.nl.
of een appje naar: 06-55874325

Wat kost de ginkiestocht?
Voor een privégids betaalt u vanaf 2019 €6,00 per volwassene. Hiermee krijgt u de voorwaarden dat u zelf de startplaats en begintijd mag bepalen.
Als u meeloopt met een individuele ginkiestocht is dit €5,50 per volwassene.
Voor kinderen van 5 t/m 12 jaar kost het €4,- per kind.

Hoe lang duurt de ginkiestocht?

De ginkiestocht duurt plusminus vijf kwartier. Kaart

Locatie

  • Wijk 2 2
  • 8321 EP URK

Contactgegevens