6. Het 'Oude Raadhuis' museum

Urk was eeuwenlang een eiland, omspoeld door de vaak woeste Zuiderzee. Nu ligt het kalm ingeklemd tussen de dijken met daarachter het nieuw ontgonnen polderland. Al meer dan duizend jaar geleden komen we de naam van Urk tegen in geschriften. Een eiland met zijn karakteristieke bewoners en bebouwing. Een eigen klederdracht en eigen dialect. Op het eiland leefden ze van de visserij in hun sobere woningen. De zee gaf hen brood, maar bezorgde ook veel leed. Honderden vissers kwamen om op zee. Het leven was hard en armoedig.

  • Let op: vanwege het coronavirus kan het zijn dat een arrangement niet door kan gaan of geldt er een andere groepsgrootte en/of bedrag!
  • Info via Tourist Info Urk info@touristinfourk.nl of WhatsApp 06-55874325


Het museum, dat sinds 1989 gevestigd is in het voormalige gemeentehuis, geeft een indruk van de leefomstandigheden van de Urkers in vroegere tijden.

FAQ
Voor welke leeftijd is het museum ‘Het Oude Raadhuis’ geschikt?

Het museum ‘Het Oude Raadhuis’ is leuk voor een ieder die houdt van musea, bijzondere geschiedenis, visserij en klederdracht.  Voor de kinderen is er een leuke speurtocht beschikbaar.

Is het museum ‘Het Oude Raadhuis’ rolstoelvriendelijk?
het museum ‘Het Oude Raadhuis’ is rolstoelvriendelijk. Er is één bovenverdieping die met een stoeltjeslift te bereiken is. Verder is er een invalidentoilet aanwezig.

Moet ik reserveren voor het museum ‘Het Oude Raadhuis’? 
Als u het museum wilt bezoeken met een grote groep stellen wij een reservering zeer op prijs. Aanmelden kunt u doen door een mailtje te sturen naar museum@urk.nl.  

Hoeveel kost het museum ‘Het Oude Raadhuis’?
De entree van museum ‘Het Oude Raadhuis’ is vanaf 2020 €5,50 per volwassene. Kinderen van 5 tot en met 12  €3,00 per kind. 65-plussers zijn €5,00.

Welke museumkaarten gelden voor het museum ‘Het Oude Raadhuis’?
Alleen de Museumkaart is geldig en geeft gratis toegang tot het museum.

Hoe lang duurt een bezoek aan het museum ‘Het Oude Raadhuis’?
De gemiddelde bezoeker van het museum ‘Het Oude Raadhuis’ blijft hier ongeveer een uur. De lengte van uw bezoek is natuurlijk volledig af te stemmen op uw interesses.  


Kaart

Locatie

  • Wijk 2 2
  • 8321 EP URK

Contactgegevens