4. Langs Havens & Door Stegen-arrangement

U komt een dagje naar Urk en wilt daar het uiterste uit halen. In dat geval kunt u kiezen voor het Langs Havens & Door Stegen-arrangement. Onderdelen van dit arrangement zijn het veilingspel in de IJsselmeervisafslag, een ginkiestocht, een bezoek aan het museum en het beklimmen van de vuurtoren. Een optie is om bij een van onze restaurants eventueel koffie (vooraf en/of na het arrangement) een lunch en of een diner te reserveren.

  • Let op: vanwege het coronavirus kan het zijn dat een arrangement niet door kan gaan of geldt er een andere groepsgrootte en/of bedrag!
  • Info via Tourist Info Urk info@touristinfourk.nl of WhatsApp 06-55874325


10.00 - 11.00 uur: Ontvangst met koffie en gebak
(optioneel, dient gereserveerd te worden bij desbetreffend restaurant)


11.00 - 12.00 uur: Veilingspel IJsselmeervisafslag
 
De IJsselmeervisafslag gevestigd onder restaurant Het Achterhuis is nog steeds in gebruik  door de IJsselmeervissers. Tijdens het bezoek krijgt u vooraf enige uitleg en een filmpje over de visserij te zien, bij het interactieve veilingspel waant u zich even als een echte vishandelaar. Voor de beste handelaar is er een leuke prijs beschikbaar gesteld. 

12:00 - 13:30 uur: Ginkiestocht o.l.v. een gids
Door een enthousiaste gids wordt u meegenomen door het doolhof van steegjes (ginkies) van het oude centrum van Urk, wat vroeger het bewoonde deel van het eiland is geweest. Met mooie verhalen van vroeger, leuke anekdotes, informatie over bezienswaardigheden en de verschillende monumenten en nog veel meer: Dat is de ginkiestocht.

13.30 - 14.30 uur: Lunch
(optioneel, dient gereserveerd te worden bij desbetreffend restaurant)


14.30 - 15.30 uur Bezoek Museum ‘Het Oude Raadhuis’
Het cultuurhistorisch museum van Urk is gevestigd in het voormalige raadhuis van Urk. Het museum bestaat uit diverse zalen die verschillende onderwerpen belichten, zoals: Urker klederdracht, visserij, geschiedenis van het eiland, complete Urker visserswoning etc. Het museum bezoek begint met de vertoning van een visserijfilm over Urk.

15.30 - 16.15 uur: Bezoek/beklimmen vuurtoren
U kunt de 18 meter hoge vuurtoren (1844) beklimmen en genieten van het weids uitzicht over Urk en IJsselmeer.

FAQ
Is het Langs Havens & Door Stegen-arrangement rolstoelvriendelijk?

Als rolstoelgebruiker kunt u het museum ‘Het Oude Raadhuis’ bezoeken, meedoen aan het veilingspel en de ginkiestocht. Dit kunt u in dat geval bij uw reservering doorgeven. De gids zal u dan op bepaalde punten die minder goed te doen zijn met een rolstoel via een andere weg begeleiden. In de vuurtoren is er geen (rolstoel)lift.

Met hoeveel personen kan ik het Langs Havens & Door Stegen-arrangement doen?
Als u het Langs Havens & Door Stegen-arrangement wilt reserveren moet uw groep bestaan uit minimaal 15 personen of betaalt u voor minimaal 15 personen.

Wanneer is het Langs Havens & Door Stegen-arrangement te reserveren?

U kunt het hele jaar door van maandag tot en met zaterdag reserveren.

Wat kost het Langs Havens & Door Stegen-arrangement?
Het Langs Havens & Door Stegen-arrangement is in vanaf €20,50 per volwassene.

Hoe lang duurt het Langs Havens & Door Stegen-arrangement?
Het Langs Havens & Door Stegen-arrangement duurt circa 4,5 uur (exclusief koffie/lunch of diner)


Kaart

Locatie

  • Wijk 2 2
  • 8321 EP URK

Contactgegevens