Langs Havens & Door Stegen-arrangement

U komt een dagje naar Urk en wilt daar het uiterste uit halen. In dat geval kunt u kiezen voor het Langs Havens & Door Stegen-arrangement. In dit dagarrangement wordt uw hele bezoek aan Urk tot in de puntjes voor u verzorgd. Onderdelen van dit arrangement zijn onder andere het veilingspel in de IJsselmeervisafslag, een ginkiestocht, een bezoek aan het museum en het beklimmen van de vuurtoren.

Het volledige programma:
10.00 - 11.00 uur: Ontvangst
Hier ontvangt u bij het gekozen restaurant/eetcafé 2 x koffie en gesorteerd gebak aangeboden.

11.00 - 12.00 uur: Veilingspel IJsselmeervisafslag

Onder Restaurant Het Achterhuis (op de begane grond) is de IJsselmeervisafslag gevestigd, die nog steeds in gebruik is door de IJsselmeervissers. Tijdens het bezoek krijgt u vooraf enige uitleg en een filmpje over de visserij te zien, bij het interactieve veilingspel waant u zich even als een echte vishandelaar. Voor de beste handelaar is er een leuke prijs beschikbaar gesteld. 

12:00 - 13:30 uur: Ginkiestocht o.l.v. een gids
Door een enthousiaste gids wordt u meegenomen door het doolhof van steegjes (ginkies) van het oude centrum van Urk, wat vroeger het bewoonde deel van het eiland is geweest. Met mooie verhalen van vroeger, leuke anekdotes, informatie over bezienswaardigheden en de verschillende monumenten en nog veel meer: Dat is de ginkiestocht.

13.30 - 14.30 uur: Lunch
Hier wordt er bij het gekozen restaurant/eetcafé een broodbuffet of koffietafel voor u opgesteld.

14.30 - 15.30 uur Bezoek Museum ‘Het Oude Raadhuis’
Het cultuurhistorisch museum van Urk is gevestigd in het voormalige raadhuis van Urk. Het museum bestaat uit diverse zalen die verschillende onderwerpen belichten, zoals: Urker klederdracht, visserij, geschiedenis van het eiland, complete Urker visserswoning etc. Het museum bezoek begint met de vertoning van een visserijfilm over Urk.

15.30 - 16.15 uur: Bezoek/beklimmen vuurtoren
U kunt de 18 meter hoge vuurtoren (1844) beklimmen en genieten van het weids uitzicht over Urk en IJsselmeer.

FAQ
Is het Langs Havens & Door Stegen-arrangement rolstoelvriendelijk?

Als rolstoelgebruiker kunt u het museum ‘Het Oude Raadhuis’ bezoeken, meedoen aan het veilingspel en de ginkiestocht. Dit kunt u in dat geval bij uw reservering doorgeven. De gids zal u dan op bepaalde punten die minder goed te doen zijn met een rolstoel via een andere weg begeleiden. In de vuurtoren is er geen (rolstoel)lift.

Met hoeveel personen kan ik het Langs Havens & Door Stegen-arrangement doen?
Als u het Langs Havens & Door Stegen-arrangement wilt reserveren moet uw groep bestaan uit minimaal 15 personen of betaalt u voor minimaal 15 personen.

Wanneer is het Langs Havens & Door Stegen-arrangement te reserveren?

U kunt het hele jaar door van maandag tot en met zaterdag reserveren.

Wat kost het Langs Havens & Door Stegen-arrangement?
Het Langs Havens & Door Stegen-arrangement is in vanaf* €40,50 per volwassene.
(*afhankelijk van restaurant)  

Hoe lang duurt het Langs Havens & Door Stegen-arrangement?
Het Langs Havens & Door Stegen-arrangement duurt circa 7 uur. 


Kaart

Locatie

  • Wijk 2 2
  • 8321 EP URK

Contactgegevens