Boek hier een uniek Urk-arrangement of kies in het sidemenu uit een van de activiteiten.

Levendig vissersdorp en voormalige eiland

Urk is een levendig en karakteristiek vissersdorp. Een voormalig eiland. Een pittoresk dorp waar nog steeds dat eilandgevoel kan worden beleefd.

Nostalgische dorpskern
Verrassende doorkijkjes, knusse pleintjes, karakteristieke geveltekens en de vele sierlijke decoraties met ankers en scheepjes. De kleine monumentale huisjes, gesitueerd in een doolhof van steegjes, lijken steun bij elkaar te zoeken. Op de traditioneel groen-witte hekjes hingen vroeger de netten te drogen, over de smalle klinkerstraatjes wapperde het wasgoed.

Ga mee op Ginkiestocht
De oude dorpskern van Urk is zonder enige planmatige opzet gebouwd. Ontdek Urk in deze wirwar van straatjes. Ontdek de geschiedenis, de bezienswaardigheden, de activiteiten, de natuur en de omgeving. Een gids brengt u met een Gienkiestocht (stegentocht) op de mooiste plekjes.

Wees welkom op Urk!
Voor uw familie-, bedrijfs- of verenigingsuitje is er meer te beleven op Urk. Bij Tourist Info Urk kunt u diverse rondleidingen, arrangementen en workshops boeken. Dan weet u zeker dat u al het moois van Urk zult zien en ervaren.