Een deel van de Hollywoodfilm van regisseur Christopher Nolan wordt op het IJsselmeer zo'n vijf kilometer voor de Urker kust opgenomen met een filmploeg van ruim tweehonderd personen en nog eens zeventig figuranten. De opnames vinden plaats tussen 24 juni en 22 juli.

De  Urker haven is voor een gedeelte afgezet  en de  filmlocatie  op het IJsselmeer is met boeien afgebakend.

Via  verschillende webcams in de Urker haven kunnen nieuwsgierige filmliefhebbers en fans van acteur/One Direction-zanger Harry Styles nog steeds flarden van de actie meekrijgen.
De  webcam op de Schipperkade geeft  soms een goed zicht op de productielocatie op de haven.
De beweegbare camera bij het havenkantoor was  onder meer een Brits werkschip te zien dat bij de filmopnames betrokken is.
Via de webcam op restaurant 't Achterhuis is  te zien hoe veerboot De Zuiderzee  speciaal voor film wordt overgeschilderd zodat deze niet opvalt tijdens het varen van de veerdienst.
Via een andere camera is een aantal schepen op het water te zien, mogelijk tijdens een filmopname.

Via de website www.vesselfinder.com is bovendien goed te zien welke schepen er zoal bij de opnames betrokken zijn. Voor de kust van Urk lagen maandagochtend onder meer de voormalige Nederlandse mijnenveger Sittard, die speciaal voor de filmopnames een Brits registratienummer heeft gekregen. Ook het onderzoekschip Castor ligt momenteel bij Urk voor anker. Dit schip is voor de film zelfs speciaal grijs geverfd