Het nieuwe camperpark met 25 extra plekken voor campers is toegankelijk door middel van een incheckzuil en slagboom.
De nieuwe plekken komen op een apart terrein dat los staat van de rest van de camping. Hierdoor kunnen campers er ook terecht als 't Urkerbos gesloten is.
De betaling kunnen de kampeerders zelf regelen, via een incheckzuil. Daarna kunt u afvalwater lozen en schoon water tanken. Ook is er tegen vergoeding elektriciteit en wifi beschikbaar.

Het camperpark is het hele jaar door toegankelijk.
Als het naastgelegen Vakantiepark open is (april t/m september), is tegen een kleine vergoeding gebruik te maken van douche en toilet en overige voorzieningen op het terrein.
De camping breidt het aantal camperplekken uit, omdat Urk erg in trek is bij camperbezitters. Ook in de winterperiode doen veel campers voor een dagje Urk aan.
Met de uitbreiding komt het totaal aantal camperplaatsen op 60.

Elke woensdag ben je de hele dag welkom in De Botterschuur. Rond 11.30 uur gaat de bakpan aan voor heerlijk gebakken vis op z'n Urkers. Smullen maar!

 A.s. vrijdag 24 juli laat kunstenaar Ronald Baarda in Galerie Plein 1890 zien hoe je Urker tafereeltjes ter plekke vastlegt op het schildersdoek.

Commissie Urkerdag zorgt voor de modellen in klederdracht. Er zullen twee schildersessies zijn, van 10:00 tot 12:30 en van 14:00 tot 16:30.

In de galerie hangt ook het werk van Ronald. Hij werkt veel met olieverf en is vaak op Urk te vinden met zijn schildersezel. De doeken die tijdens deze sessies worden gemaakt zullen in de galerie worden geëxposeerd. De demonstratie is voor iedereen vrij toegankelijk. Wel houden we de corona-maatregelen in acht. Deze schilderdemonstratie maakt deel uit van de #Pleinsessies die galerie Plein 1890 tijdens de zomermaanden op vrijdag en zaterdag organiseert. Hou de galeriewebsite in de gaten voor de actuele agenda.

Maak deze week nog gebruik van het Cultuurarrangement!  Een dag vol met geschiedenis, cultuur en visserij.  
Dit arrangement  is te boeken met een groepje van 10 personen.  U kunt reserveren & betalen via: Cultuurarrangement  voor een groepje van 10 personen.
Heeft u meer personen dan kunt u even een mailtje sturen naar info@tourisinfourk.nl  of een appje naar: 06-55874325

Het programma bestaat uit:

11.00 Ontvangst koffie en koek in Museum Het Oude Raadhuis
11.30 Museumbezoek
12:15 Ginkiestocht
13.15 Tourist Info Lunch bij de Zeebodem (kibbeling of scholfilet/patat/salade + 1 consumptie)
14.00 Ijsselmeervisafslag met veilingspel

In verband met de maatregelen ter bestrijding van het Corona-virus is de IJsselmeervisafslag Urk voorlopig gesloten voor publiek. Als halverwege april het palingseizoen start is de visafslag slechts toegankelijk voor aanvoerders en kopers.

Er is dan, vanwege de beperkte ruimte en de regels omtrent het 1,5 meter afstand houden, helaas geen plaats voor toeschouwers in de vorm van toeristen en/of inwoners uit Urk. Ook is er voorlopig geen gelegenheid voor groepsbezoeken via de Tourist Info Urk.

 

Verkeersregelaars gezocht voor evenementen op Urk.  Kom werken in een tof team verkeersregelaars tijdens de leukste evenementen op
Zie de advertentie hieronder:

Vanwege de maatregelen tegen het Coronavirus heeft ook Stichting Urk Promotie besloten Tourist Info Urk te sluiten.

Arrangementen tot 28 april worden geannuleerd. Mocht u vragen hebben over een reservering en/of willen annuleren wilt u ons dan mailen? 
Voor andere zaken dan kan contact opgenomen worden per mail (info@touristinfourk.nl), telefonisch of per WhatsApp: 06-55874325.
Oud Urk bonnen en Culibonnen zijn tot nader orde verkrijgbaar bij Boekhandel Koster (Handelskade 8) of Cigo Fidès (Ransuil 67).

In reactie op het coronavirus heeft de Nederlandse regering aanvullende maatregelen genomen. Tot en met 6 april zijn openbare bijeenkomsten waar meer dan 100 mensen aanwezig zijn geannuleerd. Horeca, musea, theaters of openbare verzamelplaatsen zoals attracties zijn gesloten. Supermarkten en winkels zijn wel geopend. Bekijk voor de actuele status de website RIVM.nl

Vanwege werkzaamheden in 'Het Oude Raadhuis' is het museum van 11 november 2019 tot eind maart 2020 gesloten. 
* vanwege het Coronavirus blijft het museum tot nadere berichtgeving, gesloten!


Voor reserveringen en/of vragen kunt u wel bij het museum terecht! Per mail museum@urk.nl of per telefoon 0527-683262

Het is bijna zover!
Dinsdag 25 feburari hopen wij open te gaan in ons nieuwe Tourist Info kantoor aan de haven.
Afgelopen week zijn we druk bezig geweest met het inpakken, schoonmaken en wegbrengen van al onze spullen.
De laatste loodjes!
Er moeten nog wat kleine klusjes gedaan worden en dan kan alles worden ingesteld op de nieuwe werkplek.
Het is een dubbel gevoel. Onze vestiging was meer dan 25 jaar in Museum Het Oude Raadhuis. Eerst was het een Informatiekantoor gerund door een groep vrijwilligers en later in 1991 werd het een officieel VVV kantoor onder de noemer van Provinciale VVV Flevoland. In die tijd waren we een soort reisbureau waar ook vakanties geboekt konden worden. Het kantoor was in de winter gesloten. Er werd een begin gemaakt aan de Ginkiestochten en al snel groeide dit uit zodat het kantoor ook in de winter een paar uur open kon.
In 2005 ging de Provinciale VVV failliet en maakte Urk een doorstart onder de noemer Tourist Info Urk. Vol goede moed zijn we weer ‘opnieuw’ begonnen met het uitbreiden van onze arrangementen en in een periode van 15 jaar gingen we van 5 gidsen die de Ginkiestocht deden naar een groep van ca. 25 gidsen. De Tourist Info groeide uit tot een reserveringskantoor. Er werd promotie gemaakt op diverse beurzen maar ook de toeristische brochure is een heus bewaarexemplaar voor de toerist geworden.
En nu gaan we weer een nieuwe sprong maken! We zullen de gezelligheid van de medewerkers en bezoekers gaan missen! Maar toch... we krijgen zo'n mooi kantoor! Ook dit kent zijn verhaal.. zo begon dat verhaal door middel van een foto van een VVV kantoor in Zeeland! Door deze Inspiratiekantoren hebben wij ons laten inspireren! 
Nu mag ú Urk komen beleven in ons nieuwe kantoor. We zijn er bijna... de laatste loodjes... maar daarna bent u van harte welkom!

 


‘Urk in Wintersferen 2019 geannuleerd’

Urk in Wintersferen zal dit jaar niet plaatsvinden. Medewerkers en figuranten zijn getroffen door het nieuws van de vermissing van de bemanning van UK-165. De organisatie heeft dan ook besloten om Urk in Wintersferen 2019 en de bijbehorende wintermarkt te annuleren en wenst betrokken families veel sterkte toe in deze onzekere tijd.

Vanaf maandag 2 december kunnen de reeds gekochte entreekaarten teruggebracht worden naar de voorverkooppunten. Bij Kwalitaria De Bolder, Cigo Fidès en Tourist Info Urk kunnen de kaarten ingeleverd worden waarna het bedrag terug ontvangen wordt.