Hieronder vindt u de Kerstdiensten die online georganiseerd worden. 

Urk in Wintersferen gaat dit jaar definitief niet door vanwege de aangepaste coronamaatregelen. De organisatie had deze zomer aanpassingen bedacht waardoor het door leek te kunnen gaan. Vanwege de  nieuwe (en de te verwachten)  maatregelen  is er teveel  onzekerheid of het evenement goed neergezet kan worden.
De kracht van het evenement is de interactie met het publiek  Dat is nu niet mogelijk.  Urk in Wintersferen stond in gepland op het laatste weekend van november.

Vanwege de genomen maatregelen moet Tourist Info Urk ook weer de deuren sluiten. 

Kerstbestellingen voor Oud Urk -  en Culibonnen kunnen doorgegeven worden via:

Mail:  info@touristinfourk.nl
WhatsApp: 06-55874325
Telefoon: 0527-684040

 

Wie van geschiedenis houdt, opgelet! Erfgoed Urk/Urker Uitgaven en museum Het Oude Raadhuis organiseren op zaterdag 10 oktober de tweede Dag van de Urker geschiedenis. Dit keer met bijzondere lezingen en primeurs. Gezien het beperkte aantal deelnemers wordt het programma live uitgezonden via Facebook en Youtube.

Verder is er deze dag een wandeling o.l.v. een gids die je meeneemt in de geschiedenis van Urk. Aanmelden via mail of via een appje

 

Al langere tijd hadden Roel en Janneke van Slooten de wens om een beleefhuis te realiseren. Toen het huisje, grenzend aan hun eigen woning, in de verkoop kwam hoefden zij ook niet lang te twijfelen. Met behulp van de LEADER subsidieregeling konden zij aan de slag met hun droom; Beleefhuis ‘Ut Kunstige Vissers Ussien’.

65 dagen lang is met man en macht gewerkt aan de verbouwing van deze unieke woning. Het terugbrengen van authentieke onderdelen, het uitzoeken van de juiste inrichting en het selecteren van de mooiste Urker souvenirs. Maar daar bleef het niet bij. In de tussentijd werd een nieuwe website ontwikkeld, een Urker Verjaardagskalender was in de maak en ook de collectie Kerstkaarten kreeg vorm.

 Janneke van Slooten is al langer bekend als kunstenares op Urk met 'Kunst in Opdracht'. De mooiste schilderijen, ansichtkaarten en tekeningen zijn op aanvraag verkrijgbaar of te vinden in het assortiment. "Ik schilder vanuit mijn geloof en passie voor Urk, dat probeer ik in mijn werk tot uitdrukking te brengen; in Opdracht van onze God en Vader", aldus Janneke.

 Het traditionele vissershuisje doet zijn naam eer aan; hier beleef je hoe geleefd werd op Urk in de jaren 1940-1950. De schuilkelder behelst een ware waterbron, die bij de verbouwing zichtbaar werd. Deze waterkelder, onder de keuken, zal binnenkort ook te bezoeken zijn. Op de nettenzolder is het mogelijk om onder leiding van Roel van Slooten zelf netten te leren boeten en is een prachtige authentieke bedstee te bewonderen.

 De eerste workshop was al voor de opening geboekt; door de nazaten van de voormalig eigenaren van Ut Ussien. Zelf ook dit beleefhuis ontdekken of een creatieve of nostalgische workshop volgen? Kom langs voor een ‘kroosien’ (praatje) of neem een kijkje op de website.

 

         

Vaar mee met de rondvaarten van de Zuiderzee op:

Donderdag 3 september van 14.00 tot 16.00 uur
Vrijdag 11 september van 12.00 tot 14.00 uur

Info en reserveringen

 

Vijf dorpen zijn in de race voor de titel ‘Allermooiste dorp van Nederland’. Tijdens de ANWB-verkiezing brachten ANWB-leden in totaal 30.000 stemmen uit op het dorp dat zij het allermooist vinden. Een jury van experts bezocht de top vijf van dorpen om de uiteindelijke winnaar te kiezen. Het winnende dorp wordt bekend gemaakt op maandag 17 augustus en op donderdag 20 augustus gehuldigd.

 De top 5 van genomineerde dorpen (in willekeurige volgorde): 

  1. Urk in Flevoland
  2. Winsum in Groningen
  3. Hollum op Ameland, Friesland
  4. Oisterwijk in Noord-Brabant
  5. Elsloo in LimburgHet nieuwe camperpark met 25 extra plekken voor campers is toegankelijk door middel van een incheckzuil en slagboom.
De nieuwe plekken komen op een apart terrein dat los staat van de rest van de camping. Hierdoor kunnen campers er ook terecht als 't Urkerbos gesloten is.
De betaling kunnen de kampeerders zelf regelen, via een incheckzuil. Daarna kunt u afvalwater lozen en schoon water tanken. Ook is er tegen vergoeding elektriciteit en wifi beschikbaar.

Het camperpark is het hele jaar door toegankelijk.
Als het naastgelegen Vakantiepark open is (april t/m september), is tegen een kleine vergoeding gebruik te maken van douche en toilet en overige voorzieningen op het terrein.
De camping breidt het aantal camperplekken uit, omdat Urk erg in trek is bij camperbezitters. Ook in de winterperiode doen veel campers voor een dagje Urk aan.
Met de uitbreiding komt het totaal aantal camperplaatsen op 60.