In Museum Het Oude Raadhuis, wordt op vrijdag 30 november een gezellige Kerstfair gehouden!
Een knusse fair met een gevarieerd, uniek en Urker aanbod voor de Sinterklaas en kerstperiode. Dat er ook een lekker hap verkrijgbaar is, maakt het nog eens extra gezellig.
De fair begint om 16.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

Zaterdag 17 november is het eindelijk zo ver. Dan hoopt Sinterklaas samen met zijn pieten de haven van Urk binnen te varen. Dit zal gebeuren aan de Burgemeester J. Schipperkade.

Het is al een drukte van belang op de boot; de pepernoten worden gebakken, de pakken worden gestreken, liedjes gezongen en de cadeautjes… waar zijn die!? Om 16:00 uur komt de pakjesboot de haven binnen varen, maar daarvoor is het natuurlijk ook al feest op het haventerrein met de springpieten, paarden en veel muziek!

Na de activiteiten op het haventerrein, rond 17:00 uur, wordt er een leuke route gelopen door Urk. Waar de route langs gaat vind je op onze website www.suunterklaos.nl. Er is een geweldige mooie optocht met onder andere verschillende karren, fietsen, een rijdende schoen, caravan, heel veel zwarte pieten en noem maar op! Natuurlijk is Americo ook mee gekomen uit Spanje. Sinterklaas hoopt dat er heel veel kinderen naar de intocht komen en langs de route staan!

 

29 november 2018: aanvang 19:00
Museum Het Oude Raadhuis op Urk

"HOEVEEL WEET U VAN URK?"

 

Ga de uitdaging aan tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Urk Promotie op maandagavond 22 januari 2018!

 Het oude dorp herleeft!

Het oude dorp van Urk herleeft rondom de Westhaven. In deze straten vindt het evenement Urk in Wintersferen plaats. De knusse straten en nauwe steegjes die sfeervol zijn verlicht, brengen u terug in de tijd van kwakzalvers, veldwachters en klederdracht. Bovendien vind u hier diverse figuranten, kraampjes en sketches uit het verleden. U maakt als het ware zelf deel uit van het Urk van 100 jaar geleden. Ook zijn er diverse pleinen ingericht met oude ambachten, figuranten en marskramers.

Op de Urker biddag, op 14 februari 2018, verzorgen een van de oudste en jongste koren van een Urk een concert in de Immanuel Kerk op Urk.

Op 28 november wordt er een Sinterklaasfeest gehouden in de FlevoMeer Bibliotheek Urk. Iedereen is uitgenodigd van 14:00 tot 16:00 uur. Tijdens het Sinterklaasfeest kun je knutselen, je kunt een wensboekje maken, een taaitaai-mannetje versieren en pepernoten bakken. 

Ook wordt er die middag Sinterklaas gevierd op de Kinderboerderij de Stekplek. Hier wordt een  Pietendoosje  gemaakt waar Piet iets lekkers in doet. Bij het loket staat warme chocolademelk voor je klaar. Daarna is er bij de Skuil ook een activiteiten middag, waarbij er een Sinterklaas wordt geknutseld. Meedoen aan deze gezellige activiteiten kost € 1,50 (inc. lekkers en warme chocolademelk) per kind. 
Kinderen zijn welkom om te knutselen van 14.00 uur tot 15.30 uur bij de kinderboerderij bij de Skuil kan langer worden geknutseld 

 

Op 10 februari 2018 bestaat mannenkoor Urker Zangers 50 jaar! Op die zaterdag geeft het koor dan ook een jubileumconcert in de Urker Bethelkerk.

Bladeren verkleuren en eikels en beukennootjes vallen uit de boom. De herfst is nu echt begonnen. Daarom staan woensdag 7 november  kinderboerderij De Stekplek en De Skuil geheel in het teken van de herfst.

Op de Stekplek knutselen we een kalkoen handpop, daarbij is er voor de kinderen  een ‘worm’ te snoepen en een bekertje ranja. Bij de Skuil worden spinnenwebben geknutseld. Meedoen aan deze middag € 1,50 per kind.  Kinderen zijn welkom om van 14.00 uur tot 16.00 uur op de kinderboerderij. Bij de Skuil kunnen zij wat langer terecht.

De Stekplek is te vinden aan de Urkerweg 62 op Urk. Bezoekers wordt geadviseerd om de auto te parkeren bij de Skuil, i.v.m. het beperkte aantal parkeerplaatsen op het erf van de kinderboerderij.

In november en december zijn het Sturremarrangement (storm-arrangement) en de Spúkkiestocht (sterke-verhalen-tocht) weer te boeken. Door weer en wind, donkere steegjes en een verlaten museum hoort u de meest spannende verzonnen verhalen (spùkkies) van vroeger!