Ook Museum 'Het Oude Raadhuis' doet mee met de museumweek 'Ontdek samen ons echte goud' 
Hieronder vindt u het programma: 

Dinsdag           9-4-2019       Activiteiten in het teken van Urker kleding
Woensdag      10-4-2019      Vanaf 14:00 uur kindermiddag met speurtocht
Donderdag     11-4-2019      Vanaf 12:00 uur Urker kost: Dikkoek 
Vrijdag            12-04-2019   30 jarig bestaan van museum ‘t Oude Raadhuis
                                                10:00 uur koningsspelen, 16:30 uur symposium Urker cultuur
 Zaterdag       13-4-2019      Familie bezoekersdag, met rondleiding

We beginnen de dag in de Ijsselmeervisafslag. Hier wordt uitleg gegeven over de visserij, een filmpje laten zien en het veilingspel wordt uitgelegd en gespeeld. Voor de beste bieder/handelaar is er een leuke prijs beschikbaar.
Daarna wordt u  om 12.30 uur verwacht in de Botterschuur (Westhavenkade) U volgt de weg via de havens naar de lucht van vers gebakken vis!
In de Botterschuur krijgt u een heerlijk visje met wat drinken.

Daarna wordt u opgehaald door een gids en u maakt een korte wandeling die eindigt bij een echte oude botter.  Deze botter wordt bezichtigd en u hoort, ziet en ervaart hoe het leven er toen aan toe ging!
Ondertussen ruikt u de geur van vers gezette ‘pruttelkoffie’  en daar sluiten we deze dag mee af… natuurlijk met een heerlijk Urker dikkerdje!

Maak deze week nog gebruik van het Cultuurarrangement!  Een dag vol met geschiedenis, cultuur en visserij.  
Dit arrangement  is te boeken met een groepje van 10 personen.  U kunt reserveren & betalen via: Cultuurarrangement  voor een groepje van 10 personen.
Heeft u meer personen dan kunt u even een mailtje sturen naar info@tourisinfourk.nl  of een appje naar: 06-55874325

Het programma bestaat uit:

11.00 Ontvangst koffie en koek in Museum Het Oude Raadhuis
11.30 Museumbezoek
12:15 Ginkiestocht
13.15 Tourist Info Lunch bij de Zeebodem (kibbeling of scholfilet/patat/salade + 1 consumptie)
14.00 Ijsselmeervisafslag met veilingspel

Het leven van een Urker op het voormalige eiland…  
( 21 en 22 februari )

Een leuke gelegenheid om eens bij de  Urkers thuis op bezoek te gaan.
Ervaar hoe de Urkers wonen in het oude dorp en drink gezellig een 'bekkien' koffie of thee mee.
Onder het genot van een stuk zelfgemaakte dikkoek hoort u de  verhalen over de vroegere bewoners hoe zij het eilandgevoel beleefden.
En..  probeer eens de was op Urker wijze op te hangen!
Na deze ervaring komt een gids u ophalen voor de Ginkiestocht over het  voormalige eiland.
Onderweg leert u van de gids wat Urker woorden dialect.

Gemeente Urk en Stichting Urk Promotie (SUP)/Tourist Info Urk nodigen u van harte uit voor de Toerismebijeenkomst op maandagochtend 11 maart 2019 van 09.30 tot 12.00 uur in museum Het Oude Raadhuis, Wijk 2-2 op Urk.

Speelt uw zoon of dochter graag computergames en wil uw kind niets liever dan leren om zelf games te maken? Geef uw zoon of dochter dan op voor de workshop Programmeren kun je leren. Op woensdagmiddag 16 januari kunnen jongeren van 9 tot 12 jaar kennis maken met de programmeertaal Scratch. De workshop is van 15.00 tot 17.00 uur en kost 5 euro. Opgeven kan via www.flevomeerbibliotheek.nl of aan de balie. Er is plaats voor 10 kinderen.

Van dinsdag 12 t/m zaterdag 30 maart (m.u.v. zondag) doet Restaurant De Boet mee aan de Restaurantweken. Kom voor een leuke prijs culinair vis en andere gerechten proeven.

De opening van deze tentoonstelling zal plaatsvinden op vrijdag 14 december om 20:00 uur in het gemeentehuis te Urk. Voormalig lid van de Staten generaal en kamerheer van onze Koning, Harry Dijksma, spreekt voorafgaand enkele woorden. Douwe en Fleur Gnodde verzorgen de muzikale omlijsting.

De tentoonstelling is te bezichtigen van 14 december - 8 maart  tijdens de openingstijden van het Gemeentehuis van Urk. 

 

Voorafgaande aan de tocht krijg je een zoeklichtje en ga je samen met de gids op ontdekking door het donkere verlaten museum, daarna nog even door enkele (donkere) ginkies (steegjes)
In het avonddonker een kijkje nemen in het  vissershuisje! Hier hoor je de verhalen die er zich afspeelden toen er nog geen stromend water en geen elektriciteit was!
Ook sterke verhalen werden verteld als tijdverdrijf tijdens de donkere koude avonduren. En soms… ging je fantasie dan op z’n beloop!

Van 29 november 2018 tot en met 24 februari 2019 kunt u de nieuwe expositie ‘Oeverloos’ bezichtigen in Museum Nagele. De jonge kunstenaar Teunis Ruiten toont installaties, soft sculpture en borduurkunst.

Teunis Ruiten, geboren in 1989 in Noordoostpolder, groeide op ‘op’ Urk. Naast zijn middelbare school volgde hij een opleiding tot costumier en vervolgens startte hij met de opleiding scenografie aan de Amsterdamse Theaterschool. Hierna keerde hij terug naar Urk.