In verband met de maatregelen ter bestrijding van het Corona-virus is de IJsselmeervisafslag Urk voorlopig gesloten voor publiek. Als halverwege april het palingseizoen start is de visafslag slechts toegankelijk voor aanvoerders en kopers.

Er is dan, vanwege de beperkte ruimte en de regels omtrent het 1,5 meter afstand houden, helaas geen plaats voor toeschouwers in de vorm van toeristen en/of inwoners uit Urk. Ook is er voorlopig geen gelegenheid voor groepsbezoeken via de Tourist Info Urk.

 

Verkeersregelaars gezocht voor evenementen op Urk.  Kom werken in een tof team verkeersregelaars tijdens de leukste evenementen op
Zie de advertentie hieronder:

Vanwege de maatregelen tegen het Coronavirus heeft ook Stichting Urk Promotie besloten Tourist Info Urk te sluiten.

Arrangementen tot 28 april worden geannuleerd. Mocht u vragen hebben over een reservering en/of willen annuleren wilt u ons dan mailen? 
Voor andere zaken dan kan contact opgenomen worden per mail (info@touristinfourk.nl), telefonisch of per WhatsApp: 06-55874325.
Oud Urk bonnen en Culibonnen zijn tot nader orde verkrijgbaar bij Boekhandel Koster (Handelskade 8) of Cigo Fidès (Ransuil 67).

In reactie op het coronavirus heeft de Nederlandse regering aanvullende maatregelen genomen. Tot en met 6 april zijn openbare bijeenkomsten waar meer dan 100 mensen aanwezig zijn geannuleerd. Horeca, musea, theaters of openbare verzamelplaatsen zoals attracties zijn gesloten. Supermarkten en winkels zijn wel geopend. Bekijk voor de actuele status de website RIVM.nl

De Ginkiestocht bedraagt € 6,00 p.p. voor groepen vanaf 15 personen. 

Voor kleinere groepen geldt:

  1. U kunt aansluiten bij een tocht op onderstaande data;
  2. Staat de juiste data er niet bij? Dan kunt u zich aanmelden voor nieuwe tocht waarbij u de gewenste dag en tijdstip doorgeeft. 
    Kosten hiervoor zijn 40,00 (tot 8 personen, daarna 5,00 p.p. extra). Hierna wordt deze op de website gezet zodat anderen zich ook aan kunnen melden.

Voor onderstaande data is al een gids geregeld vanaf Tourist Info Urk/Museum: 

 
→  Aanmelden Ginkiestocht via info@touristinfourk.nl  of via WhatsApp


zaterdag 28 december om 14:00 uur 
zaterdag 25 januari om 14:00 uur 
zaterdag 29 februari om 14:00 uur 
zaterdag 28 maart om 14:00 uur 
zaterdag 25 april om 14:00 uur 
zaterdag 30 mei om 14:00 uur 
zaterdag 27 juni om 14:00 uur

Aanmelden via info@touristinfourk.nl, via 06-55874325 (alleen WhatsApp
U ontvangt dan gelijk een plattegrondje met daarop startplek en parkeermogelijkheden.

 

Houd ook onze social media (Facebook, Twitter, Instagram) in de gaten voor individuele ginkiestochten!

 

Het is bijna zover!
Dinsdag 25 feburari hopen wij open te gaan in ons nieuwe Tourist Info kantoor aan de haven.
Afgelopen week zijn we druk bezig geweest met het inpakken, schoonmaken en wegbrengen van al onze spullen.
De laatste loodjes!
Er moeten nog wat kleine klusjes gedaan worden en dan kan alles worden ingesteld op de nieuwe werkplek.
Het is een dubbel gevoel. Onze vestiging was meer dan 25 jaar in Museum Het Oude Raadhuis. Eerst was het een Informatiekantoor gerund door een groep vrijwilligers en later in 1991 werd het een officieel VVV kantoor onder de noemer van Provinciale VVV Flevoland. In die tijd waren we een soort reisbureau waar ook vakanties geboekt konden worden. Het kantoor was in de winter gesloten. Er werd een begin gemaakt aan de Ginkiestochten en al snel groeide dit uit zodat het kantoor ook in de winter een paar uur open kon.
In 2005 ging de Provinciale VVV failliet en maakte Urk een doorstart onder de noemer Tourist Info Urk. Vol goede moed zijn we weer ‘opnieuw’ begonnen met het uitbreiden van onze arrangementen en in een periode van 15 jaar gingen we van 5 gidsen die de Ginkiestocht deden naar een groep van ca. 25 gidsen. De Tourist Info groeide uit tot een reserveringskantoor. Er werd promotie gemaakt op diverse beurzen maar ook de toeristische brochure is een heus bewaarexemplaar voor de toerist geworden.
En nu gaan we weer een nieuwe sprong maken! We zullen de gezelligheid van de medewerkers en bezoekers gaan missen! Maar toch... we krijgen zo'n mooi kantoor! Ook dit kent zijn verhaal.. zo begon dat verhaal door middel van een foto van een VVV kantoor in Zeeland! Door deze Inspiratiekantoren hebben wij ons laten inspireren! 
Nu mag ú Urk komen beleven in ons nieuwe kantoor. We zijn er bijna... de laatste loodjes... maar daarna bent u van harte welkom!

 

Vanwege werkzaamheden in 'Het Oude Raadhuis' is het museum van 11 november 2019 tot eind maart 2020 gesloten. 
* vanwege het Coronavirus blijft het museum tot nadere berichtgeving, gesloten!


Voor reserveringen en/of vragen kunt u wel bij het museum terecht! Per mail museum@urk.nl of per telefoon 0527-683262

Elke woensdag ben je de hele dag welkom in De Botterschuur. Rond 11.30 uur gaat de bakpan aan voor heerlijk gebakken vis op z'n Urkers. Smullen maar!


‘Urk in Wintersferen 2019 geannuleerd’

Urk in Wintersferen zal dit jaar niet plaatsvinden. Medewerkers en figuranten zijn getroffen door het nieuws van de vermissing van de bemanning van UK-165. De organisatie heeft dan ook besloten om Urk in Wintersferen 2019 en de bijbehorende wintermarkt te annuleren en wenst betrokken families veel sterkte toe in deze onzekere tijd.

Vanaf maandag 2 december kunnen de reeds gekochte entreekaarten teruggebracht worden naar de voorverkooppunten. Bij Kwalitaria De Bolder, Cigo Fidès en Tourist Info Urk kunnen de kaarten ingeleverd worden waarna het bedrag terug ontvangen wordt.

Maak deze week nog gebruik van het Cultuurarrangement!  Een dag vol met geschiedenis, cultuur en visserij.  
Dit arrangement  is te boeken met een groepje van 10 personen.  U kunt reserveren & betalen via: Cultuurarrangement  voor een groepje van 10 personen.
Heeft u meer personen dan kunt u even een mailtje sturen naar info@tourisinfourk.nl  of een appje naar: 06-55874325

Het programma bestaat uit:

11.00 Ontvangst koffie en koek in Museum Het Oude Raadhuis
11.30 Museumbezoek
12:15 Ginkiestocht
13.15 Tourist Info Lunch bij de Zeebodem (kibbeling of scholfilet/patat/salade + 1 consumptie)
14.00 Ijsselmeervisafslag met veilingspel

Een deel van de Hollywoodfilm van regisseur Christopher Nolan wordt op het IJsselmeer zo'n vijf kilometer voor de Urker kust opgenomen met een filmploeg van ruim tweehonderd personen en nog eens zeventig figuranten. De opnames vinden plaats tussen 24 juni en 22 juli.

De  Urker haven is voor een gedeelte afgezet  en de  filmlocatie  op het IJsselmeer is met boeien afgebakend.

Via  verschillende webcams in de Urker haven kunnen nieuwsgierige filmliefhebbers en fans van acteur/One Direction-zanger Harry Styles nog steeds flarden van de actie meekrijgen.
De  webcam op de Schipperkade geeft  soms een goed zicht op de productielocatie op de haven.
De beweegbare camera bij het havenkantoor was  onder meer een Brits werkschip te zien dat bij de filmopnames betrokken is.
Via de webcam op restaurant 't Achterhuis is  te zien hoe veerboot De Zuiderzee  speciaal voor film wordt overgeschilderd zodat deze niet opvalt tijdens het varen van de veerdienst.
Via een andere camera is een aantal schepen op het water te zien, mogelijk tijdens een filmopname.

Via de website www.vesselfinder.com is bovendien goed te zien welke schepen er zoal bij de opnames betrokken zijn. Voor de kust van Urk lagen maandagochtend onder meer de voormalige Nederlandse mijnenveger Sittard, die speciaal voor de filmopnames een Brits registratienummer heeft gekregen. Ook het onderzoekschip Castor ligt momenteel bij Urk voor anker. Dit schip is voor de film zelfs speciaal grijs geverfd