Op vrijdag 14 juni wordt er vanaf 14:00 uur een gezellige kleedjesmarkt georganiseerd in het winkelcentrum van Oud Urk. 
Dus kom gezellig langs in Winkelcentrum Oud Urk en wees welkom tot 23:00 uur op het Visfoodfestival!

Stichting Urk in Oorlogstijd organiseert samen met schrijver en journalist Mandy van Dijk een tentoonstelling over Urk in de Eerste Wereldoorlog: ‘Elba van de Zuiderzee’. De tentoonstelling in museum Het Oude Raadhuis wordt op vrijdag 3 mei om 17.30 uur geopend door Annie van Urk, vrouw van de wijlen dorpshistoricus Albert van Urk die veel onderzoek heeft gedaan naar dit onderwerp. Op vrijdagavond 26 april is er een previewavond in Cultuur-Eus Tromp de Vries op Urk. Bezoekers kunnen in gesprek gaan met Mandy van Dijk en Robert Hofman (Urk in Oorlogstijd) over de tentoonstelling en het boek dat volgend jaar uit zal komen. Daarna kunnen ze als eerste een deel van de tentoonstelling bezichtigen.

Vanaf 11 uur  tot ongeveer 17.00 uur heerst er op diverse locaties in het oude dorp en op de haven een bedrijvigheid en een gezellig Urker sfeertje. 
Oude gebruiken en gewoonten zullen herleven. Waslijnen gespannen, kleren in de wastobbbe, spinnen, zeilen tanen, garren pallen, kinderspelletjes etc. 
Wie goed zoekt en zijn neus gebruikt zal daar zeker ergens Urker lekkernijen als dikkoek, gebakken en gerookte vis, grauwe erwten en koolmoes ontdekken. 

Ook op visserij gebied kan met zien hoe netten worden geboet en als je vraagt mag je het zelf nog wel proberen ook. Natuurlijk zullen muziek en zang niet ontbreken.

Zaterdag 1 juni 2019 geen Vlaggetjesdag

Het bestuur van de Stichting Visserijdagen Urk heeft in haar bestuursvergadering van maandag 4 maart 2019 besloten om op zaterdag 1 juni a.s. geen Vlaggetjesdag te organiseren. 

Dit besluit is genomen na rijp beraad en na raadpleging van de Urker vissersvloot. Aan de eigenaren van de gehele vloot – 100 schepen - is vorige week een brief verstuurd met daarin het verzoek om draagvlak en een financiële bijdrage van € 500 per kotter voor het organiseren van Vlaggetjesdag. Slechts vier rederijen en een Belgische eigenaar hebben positief geregeerd op dit verzoek. Van twee eigenaren hebben wij een afzegging ontvangen, waarin van één wel een positieve reactie en van de rest van de vloot, ruim 80%, is geen enkele reactie ontvangen.

Visgerechtjes zoals Flamed Shashimi, Hete Kibb en Scampibowl. Een Meet&Greet met onder meer coiffure Teun, Dick van de Pub en de Youptjoep-oma's uit de tv-serie URK! En visvoetbadjes, vissermanmassages en echte viskunst. Het Urker VIS Food Festival op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni laat vis zien, zoals je het nog nooit hebt gezien!

Maak deze week nog gebruik van het Cultuurarrangement!  Een dag vol met geschiedenis, cultuur en visserij.  
Dit arrangement  is te boeken met een groepje van 10 personen.  U kunt reserveren & betalen via: Cultuurarrangement  voor een groepje van 10 personen.
Heeft u meer personen dan kunt u even een mailtje sturen naar info@tourisinfourk.nl  of een appje naar: 06-55874325

Het programma bestaat uit:

11.00 Ontvangst koffie en koek in Museum Het Oude Raadhuis
11.30 Museumbezoek
12:15 Ginkiestocht
13.15 Tourist Info Lunch bij de Zeebodem (kibbeling of scholfilet/patat/salade + 1 consumptie)
14.00 Ijsselmeervisafslag met veilingspel

Zang op Hemelvaartsdag wordt voor de laatste keer (50ste)  georganiseerd.
Naast de verschillende koren neemt ook de Chr. Brassband Valerius aan dit evenement deel. Het repertoire bestaat voor een groot deel uit psalmen, gezangen en geestelijke liederen.
Vanuit het gehele land komen ieder jaar weer duizenden mensen naar Urk om van dit evenement te genieten, vaak wordt hier dan een dagje Urk van gemaakt en heerst 's middags op de haven een gezellige drukte van allerlei mensen die gekomen zijn om het concert te bezoeken. Bij de sporthal is een kantine waar men een kopje koffie of een lekker gebakken visje kan nuttigen.

Aanvang concert: 19.00 uur.
Zaal open: 18.00 uur.

Kaarten bij vooraf reservering: Ouder dan 12 jaar: €15,-     12 jaar en jonger: €8,-    Gezinskaart: €40,- (geldt voor ouders en alle kinderen van 12 jaar en jonger)

Parkeren is gratis.
Locatie:  Sporthal de Vlechttuinen, Vlechttuinen 8   8322 BA Urk

De sluiting van de Afsluitdijk en de drooglegging van de Noordoostpolder veranderden vele levens. Die van de oma van Urker en erfgoedspecialist Bas Visscher bijvoorbeeld, die beweert de laatste te zijn die een heel rondje om Urk roeide. Of de grootouders van Emmeloorder en schrijver Linda van der Pol, die vol trots spraken over over de inspecteur aan de deur en een nieuwe boerderij in een kale polder.

Met ruim 2.000 hectare bollenvelden is Noordoostpolder één van de grootste bloembollengebieden van Nederland. De vele kleurrijke tulpenvelden in het voorjaar zijn een lust voor het oog en spectaculair om te bezoeken.

Het hoogtepunt van het tulpenseizoen in Noordoostpolder is het Profytodsd Tulpenfestival dat plaatsvindt van vrijdag 19 april tot en met zondag 5 mei. Tijdens het Tulpenfestival kun je diverse wandel-, fiets- en autoroutes volgen die je langs de tulpenvelden leiden. Ook zijn er heel veel leuke activiteiten te doen en kun je diverse bedrijven bezoeken die aan de tulpenroute liggen.
Alle info kunt u hier vinden. 

Verkeersregelaars gezocht voor evenementen op Urk.  Kom werken in een tof team verkeersregelaars tijdens de leukste evenementen op
Zie de advertentie hieronder: