Het is bijna zover!
Dinsdag 25 feburari hopen wij open te gaan in ons nieuwe Tourist Info kantoor aan de haven.
Afgelopen week zijn we druk bezig geweest met het inpakken, schoonmaken en wegbrengen van al onze spullen.
De laatste loodjes!
Er moeten nog wat kleine klusjes gedaan worden en dan kan alles worden ingesteld op de nieuwe werkplek.
Het is een dubbel gevoel. Onze vestiging was meer dan 25 jaar in Museum Het Oude Raadhuis. Eerst was het een Informatiekantoor gerund door een groep vrijwilligers en later in 1991 werd het een officieel VVV kantoor onder de noemer van Provinciale VVV Flevoland. In die tijd waren we een soort reisbureau waar ook vakanties geboekt konden worden. Het kantoor was in de winter gesloten. Er werd een begin gemaakt aan de Ginkiestochten en al snel groeide dit uit zodat het kantoor ook in de winter een paar uur open kon.
In 2005 ging de Provinciale VVV failliet en maakte Urk een doorstart onder de noemer Tourist Info Urk. Vol goede moed zijn we weer ‘opnieuw’ begonnen met het uitbreiden van onze arrangementen en in een periode van 15 jaar gingen we van 5 gidsen die de Ginkiestocht deden naar een groep van ca. 25 gidsen. De Tourist Info groeide uit tot een reserveringskantoor. Er werd promotie gemaakt op diverse beurzen maar ook de toeristische brochure is een heus bewaarexemplaar voor de toerist geworden.
En nu gaan we weer een nieuwe sprong maken! We zullen de gezelligheid van de medewerkers en bezoekers gaan missen! Maar toch... we krijgen zo'n mooi kantoor! Ook dit kent zijn verhaal.. zo begon dat verhaal door middel van een foto van een VVV kantoor in Zeeland! Door deze Inspiratiekantoren hebben wij ons laten inspireren! 
Nu mag ú Urk komen beleven in ons nieuwe kantoor. We zijn er bijna... de laatste loodjes... maar daarna bent u van harte welkom!