Het Wilhelminapark aan de Damlaan op Urk bruist zaterdag 14 september van vele kijk- en doeactiviteiten. Er zullen demonstraties plaatsvinden van roofvogels, oude legervoertuigen en oude ambachten. Daarnaast zijn er vele doeactiviteiten, zoals springkussens, rijden in een treintje of op een pony, vertikaal fietsen en nog veel meer. De opbrengst van de dag is bestemd voor het werk van Jannneke en Fernando Galvão-Hulst onder de straatkinderen in Rio de Janeiro.

 Ieder jaar wordt op Urk, in het Wilhelminapark aan de Damlaan, een doe- en kijkdag georganiseerd. Dit jaar voor de tiende keer. Er vinden door de dag heen verschillende presentaties en demonstraties plaats. Dit jaar is er een presentatie van roofvogels die op de arm gedragen mogen worden (voor het maken van een foto). Ook zal de Reünisten- en Matrozenkapel van de Koninklijke Marine een concert verzorgen. Verder komen er diverse oude legervoertuigen. Een ballonnenvouwer laat zien welke voorwerpen en dieren van ballonnen zijn te maken. Daarnaast zullen diverse Urker kunstenaars (knipkunst, schilderkunst en klederdracht) laten zien hoe creatief Urkers zijn.

De kinderen kunnen zich vermaken op springkussens, bij de cadeauvijver en “paardje” rijden. Voor de oudere jeugd zijn er raderbootjes en kan vertikaal worden gefietst. Tussendoor kunnen jong en oud patat, ijs, poffertjes of andere lekkernijen nuttigen. De vis en de hartige hap ontbreken niet. Ook in de koffiehoek zijn vele versnaperingen te verkrijgen.

Er kan daarnaast op diverse plekken in het park geraden worden. Een paardje, de inhoud van een boodschappenwagen en een overnachting in een hotel voor twee personen zijn te winnen.
Er staan in het park zestig kramen met vele artikelen en boodschappen, die te koop zijn. Ook vindt er opbod van artikelen plaats, om twaalf en om vier uur.

De Gezinsdag op 14 september in het Wilhelminapark biedt voor elk wat wils. Rust, gezelligheid en genieten van doe- en kijkactiviteiten. Een ieder is van harte welkom. De toegang is gratis.