10-jarig jubileum Kunstmarkt resulteert in nieuwe locatie


Commissie ‘Kunstmarkt Urk’ en Winkelcentrum Oud Urk slaan de handen ineen. Na het succes van de eerdere negen edities van ‘Kunst op de Botermarkt’ wordt nu gekozen voor een nieuwe locatie, waardoor ruimte voor verdere groei mogelijk is.

2019 is het 10-jarig jubileumjaar van de Urker kunstmarkt. Ieder jaar tonen circa 50 kunstenaars hun mooiste werken. Daarnaast krijgt u als bezoeker een uniek kijkje in de techniek achter de verschillende kunstwerken.

Diverse oude en nieuwe technieken passeren de revue; van beeldhouwkunst tot traditionele nettenboeters en van boetseren tot zeilmakerij. Krijg een indruk van de techniek achter het maken van de klassieke Urker klederdracht.

Kunst op de Kade vindt plaats tijdens de slotdag van Zingen in de Zomer; op 28 augustus 2019. Over de gehele lengte van de havenkade kan genoten worden van oude en nieuwe ambachten en tot wel 50 standhouders van de zomerbraderie. Met een grote diversiteit in aanbod zoals food, fashion, accessoires en entertainment zal de havenkade gevuld zijn met een vrolijke zomermarkt. Uiteraard is ook gedacht aan de innerlijke mens. Strijk neer aan een van de vele terrassen welke de havenkade rijk is. Geniet van culinaire verrassingen of een traditioneel gebakken Urker visje.

De Oost- en Westhavenkade zijn deze dag het podium voor de kunstenaars en zomermarkt. Deze kade is eenvoudig bereikbaar vanaf het parkeerterrein op de haven van Urk (Burgemeester J. Schipperskade 1). Kunst op de Kade is te bezoeken op woensdag 28 augustus van 11:00 tot 18:00 uur. De toegang is gratis en bezoekers van buiten Urk kunnen gratis parkeren op de haven. U wandelt van daaruit eenvoudig naar ‘Kunst op de Kade’ door het volgen van de bewegwijzering.