Zaterdag 1 juni 2019 geen Vlaggetjesdag

Het bestuur van de Stichting Visserijdagen Urk heeft in haar bestuursvergadering van maandag 4 maart 2019 besloten om op zaterdag 1 juni a.s. geen Vlaggetjesdag te organiseren. 

Dit besluit is genomen na rijp beraad en na raadpleging van de Urker vissersvloot. Aan de eigenaren van de gehele vloot – 100 schepen - is vorige week een brief verstuurd met daarin het verzoek om draagvlak en een financiële bijdrage van € 500 per kotter voor het organiseren van Vlaggetjesdag. Slechts vier rederijen en een Belgische eigenaar hebben positief geregeerd op dit verzoek. Van twee eigenaren hebben wij een afzegging ontvangen, waarin van één wel een positieve reactie en van de rest van de vloot, ruim 80%, is geen enkele reactie ontvangen.

De toekomst van Vlaggetjesdag is ongewis. Het bestuur van de Stichting blijft gewoon aan en beraadt zich een andere invulling voor de komende jaren. Zij staat open voor ideeën vanuit de vloot en van andere partijen.

Voortgang Visveiling 1e Kistje Meischol en Holland Fisheries Event 2020

Andere activiteiten van de Stichting Visserijdagen Urk blijven wel op de agenda staan. De Veiling van het 1e kistje Meischol op maandag 27 mei a.s. gaat daarom wel door. Het goede doel is dit jaar Aleh Negev, Israëls grootste zorgnetwerk voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking.
Holland Fisheries Event 2020, dé visserij- en maritieme beurs van Nederland en met ook steeds meer internationale standhouders, vindt plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober 2020.