Zaterdag 17 november is het eindelijk zo ver. Dan hoopt Sinterklaas samen met zijn pieten de haven van Urk binnen te varen. Dit zal gebeuren aan de Burgemeester J. Schipperkade.

Het is al een drukte van belang op de boot; de pepernoten worden gebakken, de pakken worden gestreken, liedjes gezongen en de cadeautjes… waar zijn die!? Om 16:00 uur komt de pakjesboot de haven binnen varen, maar daarvoor is het natuurlijk ook al feest op het haventerrein met de springpieten, paarden en veel muziek!

Na de activiteiten op het haventerrein, rond 17:00 uur, wordt er een leuke route gelopen door Urk. Waar de route langs gaat vind je op onze website www.suunterklaos.nl. Er is een geweldige mooie optocht met onder andere verschillende karren, fietsen, een rijdende schoen, caravan, heel veel zwarte pieten en noem maar op! Natuurlijk is Americo ook mee gekomen uit Spanje. Sinterklaas hoopt dat er heel veel kinderen naar de intocht komen en langs de route staan!

 


Het Pepernotenjournaal
Dit jaar worden er 5 afleveringen van ‘Het Pepernotenjournaal’ uitgezonden via het Youtubekanaal van Suunterklaos.

De filmpjes van de afgelopen jaren, zoals ‘Paniek in het Pietenhuis’ en ‘Sinterklaas en de verdwenen schoenen’ was een groot succes.
Daarom hebben we dit jaar met het bestuur en vele vrijwilligers ons best gedaan om o.l.v. Freek Commandeur (http://freekcommandeur.nl/) 5 leuke afleveringen te maken voor jong en oud! Wat gaat er dit jaar gebeuren? Kan de intocht op Urk wel doorgaan?
Kijk vanaf 12 november iedere dag via suunterklaos.nl, of blijf via onze social media kanalen op de hoogte!.
Het belooft dit jaar weer een groot spektakel te worden! Wil je meer informatie over de intocht en ‘Het Pepernotenjournaal’ kijk dan op www.suunterklaos.nl

Instagram: https://www.instagram.com/suunterklaos/
Facebook: https://www.facebook.com/Suunterklaos/
Twitter: https://twitter.com/Suunterklaos
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCKv5W81YWjP81xNz7cZoxVA