Op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni 2018 vindt de eerste editie van het Urker VIS Food Festival plaats, midden in het historische havengebied van Urk. Een culinair, laagdrempelig en sfeervol foodtruckfestival met vis in de hoofdrol.

Verrassende visfoodvariaties
Tijdens het festival bruist de Urker haven, net als vroeger, van vis en visserijbedrijvigheid. Foodtrucks staan opgesteld met foodondernemers uit Urk en de (Noordoost)polder. Ze maken de meest smaakvolle gerechtjes klaar van vis, aardappelen en groenten. Ceviche van Noordzeevis, gambashakers en frongo's, friet met vistoppings, vistaquito's en vis-O-fire... Slechts enkele voorbeelden van de verrassende visvariaties die bezoekers te wachten staat. Natuurlijk is er ook een verse-vis-tafel en wordt de vis naar keuze ter plekke bereid. Een bijpassend drankje maakt het geheel compleet.

  

Sfeervolle haven, botters en (culturele) beleving
Het festival vindt plaats op de Dormakade, temidden van een haven die vol ligt met traditionele en moderne (vissers)schepen, en valt perfect samen met de jaarlijkse Ansjooprace; een zeilwedstrijd met houten vissersboten (botters) uit de tijd dat er nog werd gevist op ansjoop (ansjovis) in de Zuiderzee. Het geheel wordt omlijst met live muziek van Urker bodem, een boeiende verhalenroute Het Wonder van Urk, culturele activiteiten zoals fotoshoots in Urker klederdracht en vertier voor de kinderen met onder meer een Bungeetrampoline en Aqua Bubbles.

 

Gratis entree en muntenactie
Het Urker VIS Food Festival vindt plaats op vrijdag 15 juni 2018 van 17.00 tot 23.00 uur en zaterdag 16 juni 2018 van 12.00 tot 18.00 uur op de Dormakade op Urk. De entree is gratis, er wordt gewerkt met munten voor de verkoop van food, dranken en activiteiten. Van 1 tot en met 31 mei kunnen bezoekers munten met korting bestellen via www.visfoodfestival.nl (5 munten voor de prijs van 4).

Website en socials
Meer informatie over het festival is te vinden op www.visfoodfestival.nl. Volg @visfoodfestival ook op FacebookInstagram en Twitter.