In september en oktober staan tal van culturele en sportieve evenementen op het programma die een kijkje geven in het eigenwijze en sfeervolle vissersdorp Urk. Bekijk hier het overzicht en wees welkom!


Een ruime variatie aan evenementen

Na een geslaagde afronding van de zomervakantie met de eerste Nationale Dag van de Klederdracht is Urk alweer klaar voor het naseizoen. De komende weken staat er voor zowel bewoners als bezoekers een ruime variatie aan mooie evenementen op het programma: van Open Monumentendag tot Fish Potato Run en van Familiedag tot Maand van de Geschiedenis.


Evenementenoverzicht Urk - september en oktober 2017:

         

Za 9 sept: Open Monumentendag
Bij Tourist Info Urk zijn deze dag gratis wandel-    en fietsroutes beschikbaar die langs alle monumenten van Urk leiden. Sommige monumenten zijn alleen deze dag toegankelijk voor publiek. Lees meer. 


Za 9 sept: Familiedag Wilhelminapark
Op Urk is familie belangrijk en dat is te beleven tijdens de Familiedag. Jong en oud kan zich deze dag vermaken in het Wilhelminapark met o.a. toren klimmen, pony rijden, vis roken en kunst kijken. Lees meer.

Za 16 sept: Fish Potato Run
De Fish Potato Run (FPR) is één van de grootste sportevenementen in en rondom het vissersdorp Urk en aardappel-hoofdstad Emmeloord. Zo'n 2.500 (inter)nationale deelnemers staan deze dag aan de start in Urk. Lees meer.

23 sept: Roendjen van ut Haventjen
Deze run is - net als de FPR - onderdeel van de Dorpencompetitie Noordoostpolder. Het parcours loopt dwars door de historische dorpskern van Urk, langs het IJsselmeer, over de havens en het strand. Lees meer.

6, 13, 20 en 30 sept: Meere-orgel concerten
Het monumentale Meere-orgel in de Urker Bethelkerk stamt uit 1792. In september wordt hij op verschillende avonden bespeeld. 
Lees meer.

2 t/m 31 okt:
Maand van de Geschiedenis op Urk

In oktober kunnen gasten onder het thema 'Geluk' van alles te weten komen over de cultuur en historie van het eigenzinnige en voormalige eiland Urk. In de herfstvakantie zijn er extra activiteiten. Lees meer. 


Meld u aan voor onze nieuwsberichten

Vandaag is dit nieuwsbericht uitgestuurd over de evenementen op Urk in september en oktober. Wilt u ook op de hoogte blijven? Abonneert u zich dan - uiteraard gratis - op onze digitale nieuwsberichten door een bericht met uw e-maildres te sturen naar info@touristinfourk.nl.