Volledige agenda

Home » Agenda

Een overzicht van al onze
activiteiten en evenementen

Bijzondere belevenissen ervaar je op Urk. Kom genieten van verschillende culturele evenementen en activiteiten en dompel je onder in de Urker cultuur. Eet jij een heerlijk visje tijdens het Vis Food Festival, verbaas jij je over de vele dorpsgenoten in de prachtige klederdracht tijdens Urkerdag of stap je een eeuw terug in de tijd tijdens Urk in Wintersferen? Ook alle exposities, (sport)activiteiten en tentoonstellingen vind je in de agenda.

18 april
Nostalgische Sleepboot Limburgia
Nostalgische Sleepboot Limburgia komt van 15 April t/m 27 april naar Urk. De sleepboot wordt afgemeerd aan de Dormakade en is gratis te bezoeken op donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.
20 april
Instap Ginkiestocht
De Ginkiestocht is dé leukste manier om Urk te ontdekken. Zelf onder leiding van een gids de bijzondere historie van Urk ontdekken? Sluit dan aan bij de Instap Ginkiestocht op zaterdag 20 april om 12:00 uur!
06 april
Instap Ginkiestocht
De Ginkiestocht is dé leukste manier om Urk te ontdekken. Zelf onder leiding van een gids de bijzondere historie van Urk ontdekken? Iedere zaterdagmiddag (m.u.v. Feestdagen) staat er om 14:00 uur een gids klaar. In juli en september kun je dagelijks aansluiten om 12:45 uur en 14:00 uur!
27 april
Koningsdag Urk
Ook dit jaar worden er weer veel activiteiten georganiseerd op Koningsdag.
03 mei
Instap Ginkiestocht
De Ginkiestocht is dé leukste manier om Urk te ontdekken. Zelf onder leiding van een gids de bijzondere historie van Urk ontdekken? Sluit dan aan bij de Instap Ginkiestocht op vrijdag 3 mei om 14:00 uur!
04 mei
Oorlogstocht op 4 mei
De Oorlogstocht ‘Door stegen en vluchtwegen’ vertelt het indrukwekkende verhaal over het leven van op Urk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.
09 mei
Genealogie inloopavond
Heeft u vragen over uw stamboom, herkomst of bent u nog op zoek naar personen? Bij ons kunt u terecht met uw vragen. Wees welkom!
10 mei
Braderie Oude Dorp
Het centrum van Urk staat op vrijdag 10 mei weer in het teken van de zomerbraderie.
11 mei
Dienstmeisjesroute
Urker meisjes gingen naar Noord Holland om daar te werken (dienen). Voor Pinsteren kwamen ze thuis met de boot.
25 mei
Reddingbootdag KNRM
Zaterdag 25 mei 2024 kun je de reddingstations bezoeken op de Nationale Reddingbootdag. Tijdens dit jaarlijkse evenement wordt open huis gehouden en krijgen de bezoekers een inkijkje in het reddingwerk.
23 juni
Massale havenzang
Massale Havenzang mmv Chr. Mannenkoor Soli Deo Gloria, Chr. Urker Visserskoor Crescendo en brassband Valerius.
29 juni
Wijnfestival
Gezellig genieten van een wijntje, borrelplank, oesters, bbq en live muziek? Dat kan op Wijnfestival (k) Urk. Het nieuwe evenement op het voormalige eiland. Het wijnfestival vindt plaats op zaterdag 29 juni.
01 juli
Veerdienst Urk - Enkhuizen
Toen Urk nog een eiland was, was de veerdienst tussen Urk en Enkhuizen de enige verbinding met het vasteland.
06 juli
Beer & BBQ
Beer & BBQ op Urk is een evenement dat voor de 6e keer wordt georganiseerd voor liefhebbers van lekker eten en ijskoud bier!
10 juli
Zingen in de Zomer
Woensdag 10 juli start het nieuwe seizoen Zingen in de Zomer. In de zomermaanden geniet je iedere woensdag van een middag-zanguurtje, orgelspel en een samenzang met medewerking van een koor in de avond.
28 augustus
Kunst op de Kade
Op woensdag 28 augustus vindt op Urk het kunstevenement ‘Kunst op de Kade’ plaats. Dit is hét evenement waarbij ieder jaar meer dan 60 kunstenaars hun mooiste werken tonen. Daarnaast krijgt u als bezoeker een uniek kijkje in de techniek achter de verschillende kunstwerken.
Translate