De (W)Eiland-rally is een autoroute door Urk en Noordoostpolder waarbij je d.m.v. leuke opdrachten veel te weten komt over de geschiedenis van Urk in de Zuiderzee en de inpoldering. Ook zijn de oude vissersdorpen Vollenhove en Blokzijl meegenomen op de route. Leuk voor jong en oud!

  • een startpakket kost 39,50 (routeboek voor 1 auto met autoschild)
  • eventueel verrassing kadootje voor kinderen: 2,50 per kind extra
  • duur: ca. 5 uur

Elf jonge Urker kunstenaars tonen vanaf zaterdag 6 juni hun werk, verspreid door het Oude Dorp. De jonge kunstenaars laten hun werk zien aan het publiek onder het thema ‘ROOTS’. De route is een corona vriendelijk alternatief voor de jaarlijks terugkerende expositie ‘Jonge Urker Kunstenaars’, waar creatievelingen een podium aangeboden krijgen en elkaar kunnen inspireren. 

Het werk is te aanschouwen tijdens een roendjen door het oude dorp, in etalages en achter ramen van verschillende panden. Een routekaart voor de kunstroute is vanaf zaterdag gratis op te halen bij Tourist Info Urk. Op de routekaart staan de plekken aangegeven waar de verschillende deelnemers exposeren. Tourist Info Urk is het startpunt van de route, want het eerste werk is hier te zien. De route eindigt bij het strandpaviljoen. 

De werken zijn tot 26 juni te bewonderen. De jonge kunstenaars die meedoen zijn: Jennie Koffeman, Demi Kapitein, Laura Zijlstra, Bas Visscher, Pieter Brouwer, Huig Woudwijk, Alie Korf, Louw de Boer, Martruida Bruggeman, Johan Steller en Hinke Brouwer. 

De Ginkiestocht  kán en mág weer gereserveerd worden voor kleine groepjes. 
De kosten voor een Ginkiestocht bedragen  € 50,00 tot een maximaal aantal van 8 personen. 

De 'instap-Ginkiestochten', waarvoor u zich individueel kunt aanmelden kost € 7,50 per persoon. Deze groep zal ook uit maximaal 8 personen mogen bestaan.
Tijdens de zomermaanden juli en augustus kunt u zich opgeven voor de Instap-Ginkiestochten: 
Maandag t/m zaterdag om 12.30 uur vanaf de Zuiderzee (Burgemeester Schipperskade)  en om 14:00 uur vanaf Tourist Info Urk (Dormakade 1). 


Lees hieronder de richtlijnen  voor reserveringen en deelnemers die wij hanteren tijdens deze Coronaperiode: 

Reserveringen:
• De  Ginkiestocht kan uitsluitend per reservering gedaan kan worden. De voorkeur gaat uit om een reservering per mail of  via  WhatsApp, te maken.  U ontvangt dan per            omgaande een bevestiging met een plattegrond waar u verwacht wordt.
• Ook verzoeken wij u vriendelijk om alle namen en adressen van de deelnemers aan ons door te geven.
• Annuleringen of wijzigingen kunt u kosteloos 2 werkdagen van tevoren doorgeven.
• Indien  gewenst kan er gebruik gemaakt worden van een waslijn waarbij 1,5 meter is afgetekend. Dit graag vooraf doorgeven. 
• Betaling kan contactloos of via mobiel bij Tourist Info Urk.  Slechts één deelnemer gaat hier naar binnen, de anderen wachten buiten.

 Voor Ginkiestochtdeelnemers
• Houd u aan het protocol en volg altijd de aanwijzingen van de aanwezige medewerker of gids op.
• Wij verzoeken u te allen tijde rekening te houden met het welzijn van uzelf en van anderen.
• Houd ten alle tijde 1,5 afstand. Zowel tijdens het lopen maar ook als u in groep om de gids heen staat.
• Bij groepsbezoek bestaat de groep uit maximaal acht personen. Huisgenoten uit hetzelfde gezin zijn hierop een uitzondering (maximaal 10)
• Schud  geen handen.
• Desinfecterende gel is beschikbaar om uw handen te ontsmetten
• Raak niets aan dat niet aangeraakt hoeft te worden, tenzij het voor  eigen veiligheid is.
• Blijf thuis als u een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn,  lichte hoest,  verhoging (vanaf 38°C).
• Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten.
• Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer en vermijd drukke plekken.

De maatregelen zullen, zoals het er nu naar uit ziet, langzaam verder worden versoepeld. Voorwaarde is dat het coronavirus zich niet weer verder verspreid. Afstand houden, thuis blijven met koorts of luchtwegklachten en handen wassen, blijven daarom noodzakelijk! Verdere info:  www.rivm.nl

Tourist Info Urk heeft een nieuw kantoor op de haven en dat mag gevierd worden!
Daarom heeft 3D painter Rianne te Kaat van half maart tot half april gewerkt aan een viertal gave 3D schilderingen die het verhaal van Flevoland vertellen.
Op de eerste schildering zie je Urk als eiland met een prominente plek voor de vuurtoren. De tweede schildering vertelt het verhaal van de inpoldering, en bij de derde zie je de nieuwe provincie Flevoland die eigenlijk onder water staat. De laatste tekening vertelt het verhaal van het wonder van Urk met uiteraard een Noordezeekotter.

Deze week is het project afgerond. Bezoekers kunnen een foto van de schilderingen maken en zo spelen met het 3D effect.
Tourist info heeft hiervoor ook een leuke winactie opgezet.
Deelnemen kan door een foto te plaatsen op social media met #WonderVanUrk via @touristinfourk
Deelnemers maken kans op een verzorgd dagje Urk met het hele gezin.
Blijf op de hoogte voor alle info via onze sociale media.  

Let op: houd de maatregelen in acht bij het maken van de foto's

!