De opening van deze tentoonstelling zal plaatsvinden op vrijdag 14 december om 20:00 uur in het gemeentehuis te Urk. Voormalig lid van de Staten generaal en kamerheer van onze Koning, Harry Dijksma, spreekt voorafgaand enkele woorden. Douwe en Fleur Gnodde verzorgen de muzikale omlijsting.

De tentoonstelling is te bezichtigen van 14 december - 8 maart  tijdens de openingstijden van het Gemeentehuis van Urk. 

 

Van 29 november 2018 tot en met 24 februari 2019 kunt u de nieuwe expositie ‘Oeverloos’ bezichtigen in Museum Nagele. De jonge kunstenaar Teunis Ruiten toont installaties, soft sculpture en borduurkunst.

Teunis Ruiten, geboren in 1989 in Noordoostpolder, groeide op ‘op’ Urk. Naast zijn middelbare school volgde hij een opleiding tot costumier en vervolgens startte hij met de opleiding scenografie aan de Amsterdamse Theaterschool. Hierna keerde hij terug naar Urk.

Wilt u met minder dan 15 personen de ginkiestocht doen?  

Dat kan!

Op deze data zijn er tochten gereserveerd waarbij u zich kunt aansluiten:

zaterdag 15 december 2018 om 15:30 uur vanaf Tourist Info Urk
zaterdag 29 december 2018 om 14:00 uur vanaf Tourist Info Urk

Aanmelden via info@touristinfourk.nl, via 06-55874325 (alleen Whatsapp) of bellen naar 0527-684040

Kosten: €5,- per persoon 

 

 

Houd ook onze social media (Facebook, Twitter, Instagram) in de gaten voor individuele ginkiestochten!

   aanmelden

De sluiting van de Afsluitdijk en de drooglegging van de Noordoostpolder veranderden vele levens. Die van de oma van Urker en erfgoedspecialist Bas Visscher bijvoorbeeld, die beweert de laatste te zijn die een heel rondje om Urk roeide. Of de grootouders van Emmeloorder en schrijver Linda van der Pol, die vol trots spraken over over de inspecteur aan de deur en een nieuwe boerderij in een kale polder.

Verkeersregelaars gezocht voor evenementen op Urk.  Kom werken in een tof team verkeersregelaars tijdens de leukste evenementen op
Zie de advertentie hieronder: