Op 27 maart begint de tweede editie van Kunstroute Urk. 

Kunstroute Urk is een coronavriendelijk alternatief voor de jaarlijks terugkerende expositie van Jonge Urker Kunstenaars (JUK). SCAB Jong wil dit kunstenaarscollectief een podium bieden waarbij ze elkaar, en anderen, kunnen inspireren. Hierdoor staat er ook elk jaar een ander thema centraal. 

Tijdens een ‘roendjen duur ut Ouwe Durp’ zie je de verschillende werken achter de ramen van diverse panden. Op de flyer, verkrijgbaar via Tourist Info Urk,  zie je waar de werken van de verschillende kunstenaars te bekijken zijn.

  • Tourist Info Urk aan de Dormakade is het startpunt van deze route welke eindigt bij Strandpaviljoen Urk aan de Staversekade.
  • Wil je liever avontuurlijk op pad, volg dan de KRU-logo’s die je op straat kan vinden.

 Deelnemende kunstenaars:
Johan Steller, Alie Korf, Bas Visscher, Celia Wemmers, Demi Kapitein, Jan Maarten Zwaan, Jessy Visser, Laura Zijlstra, Louw Visscher, Marisca Goosen, Martruida Kramer, Pieter Brouwer, Rachelle Jonkers, Salam Kadhim en Willyanne Goosen.

De tentoonstelling is georganiseerd door Jennie Koffeman en Hinke Brouwer van het team SCAB Jong van SCAB (Stichting Culturele Activiteiten en Bibliotheek) en duurt t/m 15 mei.
Scab Jong is een plek voor jong talent. Voor alle activiteiten kijk op www.scaburk.nl

                           

Met de Cultuurroute ga je op ontdekking over het voormalige eiland,  leer en beleef je van alles over de geschiedenis van de eilandbewoners

Je start met een boekje met opdrachten, een tas met attributen, je telefoon en een routekaart. 

Op diverse plaatsen in het oude dorp moeten verschillende opdrachten worden uitgevoerd.
Zo ga je o.a.  aan de slag om een goede vissersknoop te maken, je leert wat van het Urker dialect, gaat  was ophangen en  zelfs klederdracht herkennen én passen!

Zijn de opdrachten goed uitgevoerd ligt er een Urker diploma  klaar!

Info en vragen?  Mail of App ons! 

De (W)Eiland-rally is een autoroute door Urk en Noordoostpolder waarbij je d.m.v. leuke opdrachten veel te weten komt over de geschiedenis van Urk in de Zuiderzee en de inpoldering. Ook zijn de oude vissersdorpen Vollenhove en Blokzijl meegenomen op de route. Leuk voor jong en oud!

  • een startpakket kost 39,50 (routeboek voor 1 auto met autoschild)
  • eventueel verrassing kadootje voor kinderen: 2,50 per kind extra
  • duur: ca. 5 uur

     

Vanwege het nieuwe kantoor van Tourist Info Urk op de haven in februari 2020 heeft 3D painter Rianne te Kaat van half maart tot half april gewerkt aan een viertal gave 3D schilderingen die het verhaal van Flevoland vertellen.
Op de eerste schildering zie je Urk als eiland met een prominente plek voor de vuurtoren.
De tweede schildering vertelt het verhaal van de inpoldering, en bij de derde zie je de nieuwe provincie Flevoland die eigenlijk onder water staat.
De laatste tekening vertelt het verhaal van het wonder van Urk met uiteraard een Noordezeekotter.

Leuk is het om een foto te maken in de schildering waarbij het 3D effect goed zichtbaar wordt.

 

Let op: houd de maatregelen in acht bij het maken van de foto's

!