Zaterdag 2 september 2017 staat de Nederlandse klederdracht volop in de schijnwerpers tijdens de Nationale Dag van de Klederdracht op Urk.

Urk, 3 juli 2017 - In de maanden juli en augustus valt er op Urk elke dag wel wat te beleven. Van ‘ginkiestocht’ (steegjestocht) tot visveiling, van triathlon tot zingen met koren en van een dagtocht Urk–Enkhuizen met de veerdienst tot struinen op de zomer- of kunstmarkt. Welkom op Urk!

LIEFHEBBERS VAN ORGELMUZIEK OPGELET!

 

Tot en met 30 augustus 2017 is het elke woensdagmiddag genieten geblazen in de Bethelkerk op Urk.

 

Vrijdag 21 juli 2016 ontving de havendienst van Urk de 5000ste geregistreerde passant in de Urker haven: Henk en Ineke Kaan uit Zeeland.

In de bibliotheek van Urk is tot en met 24 september een tentoonstelling ingericht met twintig kleurrijke werken in de stijl van Mondriaan, gemaakt door cursisten van Kim Pasterkamp.

In oktober vindt de Maand van de Geschiedenis plaats; hét grootste historische evenement van Nederland en Urk doet mee!

Van 12 juli t/m 30 augustus kun je elke woensdag in De Botterschuur terecht voor een heerlijk gebakken visje op z'n Urkers. Zo rond 11.30 uur gaat de bakpan aan. Smullen maar!

De gezellige Urker Zomermarkten zijn weer gestart. Kom in juli en augustus gezellig struinen en inkopen doen in de oude, pittoreske winkelstraat in het centrum van Urk.

Zingen in de Zomer is een jaarlijks terugkerend muzikaal feest in de Bethelkerk en het Kerkje aan de Zee op Urk. Als je van samenzang en/of koorzang houdt, wil je dit zeker niet missen. Natuurlijk kun je ook aansluiten als je de kracht van samenzang eens mee te maken..

Toen Urk nog een eiland was, was de veerdienst Urk - Enkhuizen de enige verbinding met het vaste land. Het schip De Zuiderzee houdt deze unieke historie in stand en verzorgt in de zomermaanden van 3 juli tot en met 2 september nog steeds deze veerdienst.

Individueel aanmelden tijdens de zomervakantie van ma-za :

  • 12:30 uur    vanaf passagiersschip de Zuiderzee, Burgemeester Schipperkade 2
  • 14:00 uur    vanaf Tourist Info Urk / Museum Het Oude Raadhuis, Wijk 2-2

- Ginkiestocht gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen
- Kosten: € 5,00 pp (Kinderen: € 3,50)
- aanmelden via mail of telfonisch 0527-684040

Data waar al een gids voor geregeld is:


Zaterdag 19 augustus om 12:30 uur vanaf passagiersschip de Zuiderzee
Zaterdag 19 augustus om 14:00 uur vanaf Tourist Info / Museum
Zaterdag 26 augustus om 14:00 uur vanaf Tourist Info / Museum
Zaterdag 2 september om 14:00 uur van Tourist Info / Museum (De Nationale Dag van de Klederdracht)

 

 

  aanmelden