Speelt uw zoon of dochter graag computergames en wil uw kind niets liever dan leren om zelf games te maken? Geef uw zoon of dochter dan op voor de workshop Programmeren kun je leren. Op woensdagmiddag 16 januari kunnen jongeren van 9 tot 12 jaar kennis maken met de programmeertaal Scratch. De workshop is van 15.00 tot 17.00 uur en kost 5 euro. Opgeven kan via www.flevomeerbibliotheek.nl of aan de balie. Er is plaats voor 10 kinderen.

De opening van deze tentoonstelling zal plaatsvinden op vrijdag 14 december om 20:00 uur in het gemeentehuis te Urk. Voormalig lid van de Staten generaal en kamerheer van onze Koning, Harry Dijksma, spreekt voorafgaand enkele woorden. Douwe en Fleur Gnodde verzorgen de muzikale omlijsting.

De tentoonstelling is te bezichtigen van 14 december - 8 maart  tijdens de openingstijden van het Gemeentehuis van Urk. 

 

Van 29 november 2018 tot en met 24 februari 2019 kunt u de nieuwe expositie ‘Oeverloos’ bezichtigen in Museum Nagele. De jonge kunstenaar Teunis Ruiten toont installaties, soft sculpture en borduurkunst.

Teunis Ruiten, geboren in 1989 in Noordoostpolder, groeide op ‘op’ Urk. Naast zijn middelbare school volgde hij een opleiding tot costumier en vervolgens startte hij met de opleiding scenografie aan de Amsterdamse Theaterschool. Hierna keerde hij terug naar Urk.

Wilt u met minder dan 15 personen de ginkiestocht doen?  

Dat kan!

Op deze data zijn er tochten gereserveerd waarbij u zich kunt aansluiten:

zaterdag 26 januarir 2019 om 14:00 uur vanaf Tourist Info Urk
zaterdag 23 februari 2019 om 14:00 uur vanaf Tourist Info Urk
zaterdag 30 maart 2019 om 14:00 uur vanaf Tourist Info Urk
 

Aanmelden via info@touristinfourk.nl, via 06-55874325 (alleen Whatsapp
U ontvangt dan gelijk een plattegrondje met daarop startplek en parkeermogelijkheden.

Kosten: €5,- per persoon 

 

 

Houd ook onze social media (Facebook, Twitter, Instagram) in de gaten voor individuele ginkiestochten!

   aanmelden

De sluiting van de Afsluitdijk en de drooglegging van de Noordoostpolder veranderden vele levens. Die van de oma van Urker en erfgoedspecialist Bas Visscher bijvoorbeeld, die beweert de laatste te zijn die een heel rondje om Urk roeide. Of de grootouders van Emmeloorder en schrijver Linda van der Pol, die vol trots spraken over over de inspecteur aan de deur en een nieuwe boerderij in een kale polder.

Verkeersregelaars gezocht voor evenementen op Urk.  Kom werken in een tof team verkeersregelaars tijdens de leukste evenementen op
Zie de advertentie hieronder: