Nieuws

 Het oude dorp herleeft!

Het oude dorp van Urk herleeft rondom de Westhaven. In deze straten vindt het evenement Urk in Wintersferen plaats. De knusse straten en nauwe steegjes die sfeervol zijn verlicht, brengen u terug in de tijd van kwakzalvers, veldwachters en klederdracht. Bovendien vind u hier diverse figuranten, kraampjes en sketches uit het verleden. U maakt als het ware zelf deel uit van het Urk van 100 jaar geleden. Ook zijn er diverse pleinen ingericht met oude ambachten, figuranten en marskramers.

Zaterdag 17 november is het eindelijk zo ver. Dan hoopt Sinterklaas samen met zijn pieten de haven van Urk binnen te varen. Dit zal gebeuren aan de Burgemeester J. Schipperkade.

Het is al een drukte van belang op de boot; de pepernoten worden gebakken, de pakken worden gestreken, liedjes gezongen en de cadeautjes… waar zijn die!? Om 16:00 uur komt de pakjesboot de haven binnen varen, maar daarvoor is het natuurlijk ook al feest op het haventerrein met de springpieten, paarden en veel muziek!

Na de activiteiten op het haventerrein, rond 17:00 uur, wordt er een leuke route gelopen door Urk. Waar de route langs gaat vind je op onze website www.suunterklaos.nl. Er is een geweldige mooie optocht met onder andere verschillende karren, fietsen, een rijdende schoen, caravan, heel veel zwarte pieten en noem maar op! Natuurlijk is Americo ook mee gekomen uit Spanje. Sinterklaas hoopt dat er heel veel kinderen naar de intocht komen en langs de route staan!

 

De sluiting van de Afsluitdijk en de drooglegging van de Noordoostpolder veranderden vele levens. Die van de oma van Urker en erfgoedspecialist Bas Visscher bijvoorbeeld, die beweert de laatste te zijn die een heel rondje om Urk roeide. Of de grootouders van Emmeloorder en schrijver Linda van der Pol, die vol trots spraken over over de inspecteur aan de deur en een nieuwe boerderij in een kale polder.

Wilt u met minder dan 15 personen de ginkiestocht doen?  

Dat kan!

Op deze data zijn er tochten gereserveerd waarbij u zich kunt aansluiten:

zaterdag 3 november 2018 om 14:00 uur vanaf Tourist Info Urk
zaterdag 10 november 2018 om 16:00 uur vanaf Tourist Info Urk
zaterdag 17 november 2018 om 14:00 uur vanaf Tourist Info Urk

Aanmelden via info@touristinfourk.nl, via 06-55874325 (alleen Whatsapp) of bellen naar 0527-684040

Kosten: €5,- per persoon 

 

 

Houd ook onze social media (Facebook, Twitter, Instagram) in de gaten voor individuele ginkiestochten!

   aanmelden

Verkeersregelaars gezocht voor evenementen op Urk.  Kom werken in een tof team verkeersregelaars tijdens de leukste evenementen op
Zie de advertentie hieronder:

Subcategorieën