Langs havens en door stegen

Dagarrangement Urk te reserveren voor groepen, met een gevarieerd programma over de visserij en cultuur van Urk.

Programma:
10.00 - 11.00 uur Ontvangst met 2 x koffie en gesorteerd gebak.

11.00 - 12.00 uur Veilingspel IJsselmeervisafslag
Onder Restaurant Het Achterhuis (op de begane grond) is de IJsselmeervisafslag gevestigd, die nog steeds in gebruik is door de IJsselmeervissers. Tijdens het bezoek krijgt u vooraf enige uitleg en een filmpje over de visserij te zien, bij het interactieve veilingspel waant u zich even als een echte vishandelaar. Voor de beste handelaar is er een leuke prijs beschikbaar gesteld. Het bezoek aan de visafslag sluiten we af met het proeven van een heerlijk vers gebakken scholfilletje. 

12:00 - 13:30 uur Stegentocht wandeling door de stegen van Urk o.l.v. een gids 
 Een Urker gids neemt u mee door de stegen (ginkies) van het oude centrum van Urk, wat vroeger het bewoonde deel van het eiland is geweest. Verhalen van vroeger, leuke anekdotes, informatie over bezienswaardigheden en de vele monumenten en nog veel meer wordt tijdens deze tocht verteld. 

13.30 - 14.30 uur Lunch
Broodbuffet of koffietafel 

14.30 - 15.30 uur Bezoek Museum Het Oude Raadhuis
Het cultuurhistorisch museum van Urk is gevestigd in het voormalige raadhuis van Urk. Het museum bestaat uit diverse zalen die verschillende onderwerpen belichten, zoals: Urker klederdracht, visserij, geschiedenis van het eiland, complete Urker visserswoning etc. Het museum bezoek begint met de vertoning van een visserijfilm over Urk. 

15.30 - 16.15 uur Bezoek/beklimmen vuurtoren
U kunt de 18 meter hoge vuurtoren (1844) beklimmen en genieten van het weids uitzicht over Urk en IJsselmeer. 

Duur: ca. 7 uur


Kaart

Locatie

  • Wijk 2 2
  • 8321 EP URK

Contactgegevens