Gezinsdag Wilhelminapark

Voor iedereen wat te doen en te zien GEZELLIGE DAG VOOR JONG EN OUD OP URK Zaterdag, 8 september, wordt op Urk een gezellige dag voor alle leeftijdsgroepen georganiseerd. De hele dag zijn er diverse doe- en kijkactiviteiten in het Wilhelminapark aan de Damlaan. De toegang is gratis.

Gedurende deze dag wordt er onder meer aandacht besteed aan het werk van Fernando en Janneke Galvão-Hulst onder de kinderen in de krottenwijken van Rio de Janeiro.

In 1994 begon de oud Urker schooljuf Janneke Hulst haar werk onder de straatkinderen in Rio de Janeiro. Nu, bijna 25 jaar later, mag ze nog steeds kinderen in de favela´s een helpende hand bieden. Doel is om de kinderen zo te (bege)leiden, dat ze niet in het circuit van drugs, alcoholverslaving en prostitutie terechtkomen.

Inmiddels is Janneke getrouwd met Fernando Galvão en hebben ze twee kinderen. Janneke en Fernando werken, samen met een klein team van vrijwilligers, met name in de favela´s Manguinhos en Pedra Lisa. Elke dag worden in beide favela´s kinderclubs georganiseerd. Op deze manier proberen Janneke en Fernando de kinderen met het Evangelie in aanraking te brengen en hen, waar mogelijk, sociale en pedagogische ondersteuning te bieden.

Dag voor allen
Om dit werk blijvend mogelijk te maken wordt op Urk jaarlijks een dag (de tweede zaterdag van september) voor het gehele gezin georganiseerd. Er is voor klein tot groot wat te doen en te zien. Voor de kleintjes zijn er knuffeldieren, springkussens, pony rijden, eendjes vissen, een kinderboerderij en een rondrit in een huifkar. De oudere jeugd kan broodjes en vlees roosteren en boog schieten, maar ook lasso en hoefijzer werpen. Ook is er een roofvogelshow. Verder kan iedereen genieten van de oud Urker ambachten, waaronder visroken, Urker kunst en cultuur.

Er staan zo’n 60 kramen in het park opgesteld, waar allerlei artikelen kunnen worden gekocht. Daarnaast is er een koffiehoek, een vispaviljoen en een hartige hap terras. De inhoud van een boodschappenkar kan worden geraden en een mini-auto, maar ook een midweek in een hotel gewonnen worden.

Gezellig
Voor een gezellig en verantwoord dagje uit, voor het gehele gezin, biedt Urk op zaterdag, 8 september, tussen 10.00 en 17.00 uur in het Wilhelminapark, de mogelijkheid.


Kaart

Locatie

  • Singel
  • 8321 GT URK

Contactgegevens