Koningsdag Urk

08:45-09.30 Burgemeester wordt opgehaald met paard en wagen; 10:00-10:30 Aubade 10:00-16.00 Rommelmarkt in Wilhelminapark 10:00-16.00 Smulplein achter gemeentehuis

De organisatie van de Koningsdag 2018 is in volle gang. Het belooft een mooie, bruisende en gezellige Koningsdag te worden. Diverse activiteiten staan op het programma.

Op veler verzoek keert de tradionele kleedjesmarkt weer terug, deze keer in het Wilhelminapark. Koningsdag 2018 begint echter met de gebruikelijke rondgang van de Showband door de nieuwbouw.

De aubade wordt voor het gemeentehuis gehouden. Direct na de aubade start de kleedjesmarkt. Ook wordt een snoep- en smulplein, aan de zijde Damlaan, naast het gemeentehuis ingericht. Iedereen kan op het plein versnaperingen en snacks kopen en op het terras nuttigen. Voor de jongeren is dan inmiddels het karten begonnen op het binnenplein tussen het gemeentehuis en de bibliotheek. Voor de kleintjes zijn er springkussens en spelletjes. Ook is er in de Prins Hendrikstraat een hoge hakken run.

’s Middags verplaatsen de activiteiten zich naar de voorzijde van het gemeentehuis. Een kliko- en kruiwagenrace staan op het programma. Verder wordt tijdens oudhollandse spelen gestreden om het kampioenschap van Urk. Wie wordt de Koningsdag knikkerkampioen en wie de Urker kampioen tollen?


Kaart

Locatie

  • Wijk 2 2
  • 8321 EP URK

Contactgegevens