Juli- Actiemaand MJK-houders

Leuke actiemaand voor houders van Museum Jaarkaart. Speciale rondleidingen door museum 'Het Oude Raadhuis' van een gastvrouw/heer. De tijden van de rondleidingen zijn om 11:00 / 12:00 / 14:00 en 15:00 uur. Vooraf kunt u zich hier voor aanmelden Bent u niet in het bezit van een Museum Jaarkaart dan kunt u gebruik maken van de rondleiding voor de speciale prijs van 2,50* (normaal 5,00) * dit is exclusief de entree van het museum

In museum Het Oude Raadhuis kom je geen luxe artikelen tegen. 

Het ademt vooral de sfeer van vroeger. Het weerspiegelt de strijd van het bestaan in de kleine, tochtige vissershuisjes. 

Je vindt er de alledaagse gebruiksvoorwerpen uit het huishouden, maar ook gereedschappen en artikelen zoals je die toentertijd in de kleine winkeltjes kon kopen. 

Het museum heeft ook een kunstcollectie die Urk als onderwerp heeft. Kunstenaars bezochten Urk vooral in de tijd toen het nog een eiland was, op zoek naar het authentieke leven. 

Waar het leek alsof de tijd had stilgestaan. Een ervaring die je ook opdoet als je rondloopt in Museum Het Oude Raadhuis. 

Bekijk de mooie film over de geschiedenis van Urk. Bezoek het vissershuisje die in het hoogseizoen bewoond is door figuranten.


Kaart

Locatie

  • Wijk 2 2
  • 8321 EP URK

Contactgegevens