Urk in Wintersferen

Na de successen van voorgaande jaren presenteert Stichting Urk Promotie opnieuw een editie van ‘Urk in Wintersferen’. Dit keer vindt het sfeervolle buitenevenement plaats op vrijdag 24 november van 16:00 - 21:00 uur en zaterdag 25 november van 11:00 - 15:00 uur.

In de straten van het oude centrum van Urk herleven de jaren van 1910-1920. In deze knusse buurt komen oude tijden tot leven door het inrichten van oude locaties, voorstellingen van vele figuranten en bewoners in Urker klederdracht. Zo kan het zijn dat u de burgemeester tegen het lijf loopt, de dorpsomroeper spreekt of een Urker schoolklasje passeert.

De enthousiaste figuranten zullen niet aarzelen om u bij hun drukke leven te betrekken. Er is altijd een kans dat u het volgende slachtoffer van de kwakzalver wordt, tussen een burenruzie belandt, of last heeft van enkele 'kwajongens'. Gelukkig is de veldwachter meestal snel ter plaatse om orde op zaken te stellen. Verder zijn er vele andere oude karakters te vinden, zoals de postbode en de marskramer. Daarnaast kunt u diverse oude ambachten aanschouwen. Denk hierbij aan echte Urker ambachten als netten boeten (breien) en vis bakken, maar ook aan het slijpen van scharen, een echte lander (boer) en een ouderwetse fotograaf! Bovendien helpt de Urker bevolking mee door het evenement in klederdracht te bezoeken.

Voor de inwendige mens zijn er op de gehele route diverse Urker gerechten en dranken te koop. Natuurlijk is er ook een gebakken of gerookt visje aanwezig! Ook is er een ouderwets bruincafé ingericht waar u kunt genieten van een kruidenbitter, advocaatje of lekker biertje!


Kaart

Locatie

  • Wijk 4
  • 8321 GD URK

Contactgegevens