Agenda en evenementen

 • Aanmeldingen Ginkiestocht

  Wandeling o.l.v. een gids door een doolhof van steegjes (ginkies) en langs de bezienswaardigheden. Onderweg hoort u de mooiste verhalen en leukste anekdotes. Groepen kunnen het hele jaar door de tocht reserveren. Individueel is er iedere laatste zaterdag van de maand om 14:00 uur een Ginkiestocht.

  Meer informatie
 • Tentoonstelling: 'Van Gogh van steen van Geert'

  De Urker kunstenaar Geert Weerstand heeft in zijn kelder de tentoonstelling 'Van Gogh van steen van Geert' tentoongesteld. Zijn mozaïekwerken zijn gebaseerd op bekende werken van Van Gogh.

  Meer informatie
 • Met andere ogen, de polder als inspiratiebron

  Met ander ogen is een bijzondere tentoonstelling van beeldend werk, gemaakt door bijzondere mensen samen met de kunstenaar Ronald Baarda die hen begeleidt en hen " uit de verf" laten komen. Een drietal ateliers, waar (jonge) mensen met een beperking werken aan hun creaties, hebben de handen en kwasten ineen geslagen om een unieke project vorm te geven, met de polder als inspiratiebron. Meer dan een jaar lang is er door het atelier van de Meerpaal in Dronten, het atelier Mefiboseth in Emmeloord en het atelier van de Zonnebloemschool in Emmeloord gewerkt aan de tentoonstelling die vanaf 1 septem

  Meer informatie
 • Roendjen van het Haventjen

  23 september vindt in en rond het havengebied van Urk het 'Roendjen van ut Haventjen’ plaats. Als onderdeel van de Dorpencompetitie Noordoostpolder is deze wedstrijd extra spannend.

  Meer informatie
 • De Roadtrip Challenge Kauwgombalcup

  De Roadtrip Challenge is een 2 daagse roadtrip van ongeveer 500 kilometer door Nederland en soms ook een stukje door Duitsland of België. Vol avontuur en leuke opdrachten. Door tijdens deze rally opdrachten uit te voeren kun je punten scoren. Het team met de meeste punten wint de rally.

  Meer informatie
 • De intocht van Sinterklaas

  Ook dit jaar komt de Suunter weer op de bult. Op zaterdag 18 november komt de Sint met zijn pieten de Urker haven binnenvaren om 14:30 uur. Kom jij ze ook verwelkomen?

  Meer informatie
 • Urk in Wintersferen

  Na de successen van voorgaande jaren presenteert Stichting Urk Promotie opnieuw een editie van ‘Urk in Wintersferen’. Dit keer vindt het sfeervolle buitenevenement plaats op vrijdag 24 en zaterdag 25 november 2017.

  Meer informatie