Agenda en evenementen

 • Aanmeldingen Ginkiestocht

  Wandeling o.l.v. een gids door een doolhof van steegjes (ginkies) en langs de bezienswaardigheden. Onderweg hoort u de mooiste verhalen en leukste anekdotes. Groepen kunnen het hele jaar door de tocht reserveren. Individueel is er iedere laatste zaterdag van de maand om 14:00 uur een Ginkiestocht.

  Meer informatie
 • Tentoonstelling: 'Van Gogh van steen van Geert'

  De Urker kunstenaar Geert Weerstand heeft in zijn kelder de tentoonstelling 'Van Gogh van steen van Geert' tentoongesteld. Zijn mozaïekwerken zijn gebaseerd op bekende werken van Van Gogh.

  Meer informatie
 • Visaanvoer afslag Urk

  Van begin mei tot eind augustus wordt er op het IJsselmeer op paling gevist. Van dinsdag tot en met vrijdag is er de aanvoer van paling en andere vissoorten zoals snoekbaars, voorn en rode baars. De IJsselmeervisafslag is dan om 13.45 uur open en de vis wordt door de vissers de afslag ingebracht om te wegen. Rond de klok van 14:15 zal de verkoop beginnen en zijn ook de toeristen welkom in de mijnzaal. Vanaf eind augustus gaan de vissers op schubvissen (snoekbaars, snoek, brasem, voorn, rode baars) vissen.

  Meer informatie
 • Ginkiestocht tijdens de zomervakantie

  Ga mee met een gids door het oude Urk, slenter door de smalle steegjes, ontdek de mooiste plekjes en hoor de leukste anekdotes en verhalen.

  Meer informatie
 • Veerdienst Urk - Enkhuizen met De Zuiderzee

  Van 03 juli tot en met 02 september 2017 vaart De Zuiderzee twee keer per dag van Urk naar Enkhuizen. Vertrektijden veerdienst Urk - Enkhuizen (vaartijd 90 minuten) 09.00 vanaf Urk 11.00 vanaf Enkhuizen 16.00 vanaf Urk 18.00 vanaf Enkhuizen

  Meer informatie
 • Vuurtoren beklimmen

  De vuurtoren is in de zomermaanden weer te beklimmen. Een baken die de vissers de weg wijst in het donker naar veilige haven. Het anker achter de toren is waarschijnlijk afkomstig van de vloot van Michiel de Ruyter.

  Meer informatie
 • Zingen in de zomer

  Een samenzang avond met medewerking van het jong gemengd koor Immanuel.

  Meer informatie
 • Braderie Oud Urk

  Een gezellige braderie in het pittoreske centrum van Urk.

  Meer informatie
 • Kunstmarkt 'Kunst op de Botermarkt'

  Woensdag 30 augustus 2017 is er van 12:00 - 19:00 uur een Urker Kunstmarkt. De kunstenaar zullen, als de weersomstandigheden het toelaten, hun kunsten tonen en beoefenen op de Botermarkt. Een plein in Wijk 5, midden in het oude centrum. Ook kunstenaars van buiten Urk kunnen zich inschrijven om hieraan mee te doen bij henkkapitein@kavier.nl . In de straat naast de kunstmarkt is een gezellige braderie. En 's avonds is er in de Bethelkerk een samenzang avond van Zingen in de Zomer.

  Meer informatie
 • Zingen in de zomer

  Een samenzang avond met medewerking van het mannenkoor Soli Deo Gloria en het Sliedrechts mannenkoor Ichtus.

  Meer informatie