Agenda & evenementen

 • Kom lekker (leren) schaken in de bibliotheek!

  Vrijdag 18 mei is er voor de eerste keer schaken in de bibliotheek. Alle jongeren van 8-18 jaar zijn van harte welkom om een potje te schaken. Schaken is een leuke, creatieve denksport. Je hoeft niet slim te zijn om te kunnen schaken, schaken maakt je slim! Je leert strategisch denken, vooruit denken en rekening houden met allerlei verschillende mogelijkheden.

  Meer informatie
 • Passie in Flevoland - editie urk

  Een kunstzinnige route door Urk die je meeneemt in het verhaal van 100 jaar Zuiderzeewet

  Meer informatie
 • Urker Vis Food Festival

  Urkers zijn inventief; na de afsluiting van de Zuiderzee kozen vissers het ruime sop en gingen de Noordzee op. Nog altijd vissen ze daar op typisch Hollandse vissoorten zoals schol en tong. Tijdens het Vis Food Festival zijn de Noordzee-delicatessen in allerlei variaties te proeven.

  Meer informatie
 • Zuiderzee Ansjooprace met botters

  St. Urker Botter organiseert ieder jaar, in de tijd dat vroeger op de 'ansjoop' (ansjovis) werd gevist, een botterwedstrijd. De Ansjooprace is een prachtige zeilwedstrijd waarbij klassieke botters de strijd tegen elkaar en de elementen aangaan. Op vrijdag organiseert gemeente Urk een extra wedstrijd voor gemeenten rondom de Zuiderzee.

  Meer informatie
 • Eerste editie Urker VIS Food Festival

  Op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni 2018 vindt de eerste editie van het Urker VIS Food Festival plaats, midden in het historische havengebied van Urk. Het Urker VIS Food Festival is een culinair, laagdrempelig en sfeervol foodtruckfestival waarbij vis in de hoofdrol staat, gecombineerd met smakelijke polderproducten.

  Meer informatie
 • Theaterwandeling 'Het Wonder van Urk'

  Precies 100 jaar geleden kregen de Urkers te horen dat de Zuiderzeewet zou worden doorgezet. Het eiland zou geen eiland meer blijven, maar werd deel van het vaste land. Hoe de Urkers daarop reageerden? Dat kunt u 15 en 16 juni meemaken in een bijzondere tocht door het Urk van 100 jaar geleden tot het nu.

  Meer informatie
 • Braderie Oud Urk

  Braderie in de winkelstraat van het oude, pittoreske centrum van Urk. Met op loopafstand de havens en bezienswaardigheden.

  Meer informatie
 • Braderie Oud Urk

  Braderie in de winkelstraat van het oude, pittoreske centrum van Urk. Met op loopafstand de havens en bezienswaardigheden.

  Meer informatie
 • Braderie Oud Urk

  Een gezellige braderie in het pittoreske centrum van Urk.

  Meer informatie
 • Kunstmarkt 'Kunst op de Botermarkt'

  Woensdag 29 augustus 2018 is er van 12:00 - 19:00 uur een Urker Kunstmarkt. De kunstenaar zullen, als de weersomstandigheden het toelaten, hun kunsten tonen en beoefenen op de Botermarkt. Een plein in Wijk 5, midden in het oude centrum. Ook kunstenaars van buiten Urk kunnen zich inschrijven om hieraan mee te doen bij henk.kapitein@filternet.nl . In de straat naast de kunstmarkt is een gezellige braderie. En 's avonds is er in de Bethelkerk een samenzang avond van Zingen in de Zomer.

  Meer informatie