Agenda & evenementen

 • Veerdienst Urk - Enkhuizen met De Zuiderzee

  Van 02 juli tot en met 01 september 2018 vaart De Zuiderzee twee keer per dag van Urk naar Enkhuizen. Vertrektijden veerdienst Urk - Enkhuizen (vaartijd 90 minuten) 09.00 vanaf Urk 11.00 vanaf Enkhuizen 16.00 vanaf Urk 18.00 vanaf Enkhuizen

  Meer informatie
 • Ginkiestocht tijdens de zomervakantie

  Dé leukste manier om Urk te ontdekken doe je met de Ginkiestocht! Ga met de gids mee door een doolhof van steegjes (ginkies) en langs de vele bezienswaardigheden. Onderweg hoor je de mooiste verhalen en leukste anekdotes. Aanmelden via mail of een appje: 06-55874325

  Meer informatie
 • Zingen in de Zomer

  Iedere werkdag om 14:00 zingen in het Kerkje aan de Zee Iedere woensdagavond om 19:30 uur zingen in de Bethelkerk

  Meer informatie
 • Zeilende Veerdienst

  Voor het 10e jaar onderhoudt de driemast topzeilschoener Willem Barentsz een zeilende veerdienst tussen Urk en Enkhuizen. Heeft u altijd al eens met een "Tallship" willen zeilen? Dan is dit uw kans! We varen van 23 Juli tot en met 25 Augustus 2018 met uitzondering van de zondagen.

  Meer informatie
 • Braderie Oud Urk

  Een gezellige braderie in het pittoreske centrum van Urk.

  Meer informatie
 • Kunstmarkt 'Kunst op de Botermarkt'

  Woensdag 29 augustus 2018 is er van 12:00 - 19:00 uur een Urker Kunstmarkt. De kunstenaar zullen, als de weersomstandigheden het toelaten, hun kunsten tonen en beoefenen op de Botermarkt. Een plein in Wijk 5, midden in het oude centrum. Ook kunstenaars van buiten Urk kunnen zich inschrijven om hieraan mee te doen bij henk.kapitein@filternet.nl . In de straat naast de kunstmarkt is een gezellige braderie. En 's avonds is er in de Bethelkerk een samenzang avond van Zingen in de Zomer.

  Meer informatie
 • Medische geschiedenis rond de Zuiderzee

  Bezoek tijdens het Witness Seminar, Open Monumentendag of de Maand van de Geschiedenis een inlooplezing of het symposium 'Medische geschiedenis Zuiderzeegebied' in een indrukwekkend medisch archief op Urk.

  Meer informatie
 • Gezinsdag Wilhelminapark

  Voor iedereen wat te doen en te zien GEZELLIGE DAG VOOR JONG EN OUD OP URK Zaterdag, 8 september, wordt op Urk een gezellige dag voor alle leeftijdsgroepen georganiseerd. De hele dag zijn er diverse doe- en kijkactiviteiten in het Wilhelminapark aan de Damlaan. De toegang is gratis.

  Meer informatie
 • Fish-Potato run

  In 2018 start de Fish Potato Run op de 2e zaterdag van september (8 september) vanuit de gezellige historische vissershaven van Urk en loopt door het unieke polderlandschap van de Noordoostpolder Halverwege gaat de route door het groendorp Tollebeek naar de aardappelhoofdstad Emmeloord.

  Meer informatie
 • Roendjen van het Haventjen

  15 september zal in en rond het havengebied het 'Roendjen van ut Haventje’ plaatsvinden. Een loop van 4 ronden met in totaal 8 kilometer, dwars door het oude dorp van Urk. Verder zal deze prachtige wedstrijd de deelnemers langs het IJsselmeer en over de havens en het strand van Urk voeren.

  Meer informatie