Agenda & evenementen

 • Ginkiestocht 'Wonder van Urk'

  Met de komst van de Afsluitdijk dacht men dat het gedaan was met de Urker Visserij. Niets bleek echter minder waar. Ga meen op 'Ginkiestocht' en ontdek het 'Wonder van Urk'.

  Meer informatie
 • Teer en tuigdag op Urk

  Alle schepen in de historische Westhaven worden opgetuigd. De masten worden in de harpuis gezet en het houtwerk wordt behandeld met lijnolie en bruine teer. Een zeilmaker is aanwezig om de laatste reparaties uit te voeren.

  Meer informatie
 • Reddingbootdag Urk

  Op zaterdag 28 april 2018 stelt de KNRM haar deuren open voor haar donateurs en andere bezoekers om een kijkje te nemen in de keuken van de Redding Maatschappij.

  Meer informatie
 • Pittoresk Urk en Noordoostpolder

  Een eeuw geleden verbleef kunstenaar Ernst Leyden op Urk om het bijzondere eiland te vereeuwigen. In 2018 gaan kunstenaars opnieuw aan de slag op het voormalige eiland aan de Zuiderzee. Nieuw dit keer is dat de kunstenaars het nieuwe land, de Noordoostpolder, in gaan om daar o.a. de ontstane tulpenpracht vast te leggen op doek. De werken worden op 5 mei tentoongesteld en zijn dan te koop.

  Meer informatie
 • Zang op Hemelvaart

  Zang op Hemelvaartsdag is een jaarlijks terugkerend koorconcert waaraan door een groot deel van de Urker koren wordt meegewerkt. Het repertoire bestaat voor een groot deel uit psalmen, gezangen en geestelijke liederen. Naast de verschillende koren neemt ook de Chr. Brassband Valerius aan dit evenement deel. Door de Brassband wordt tevens een gedeelte van de samenzang tussen de verschillende kooroptredens begeleid. Ook worden enkele samenzang begeleid met het orgel.

  Meer informatie
 • Braderie Oud Urk

  Braderie in de winkelstraat van het oude, pittoreske centrum van Urk. Met op loopafstand de havens en bezienswaardigheden.

  Meer informatie
 • Kinderkoor de Blijde Stem o.l.v. Minne Veldman

  Om 17:00 uur is er een optreden van het kinderkoor de Blijde Stem o.l.v. Minne Veldman in de Rehobothkerk

  Meer informatie
 • Urkerdag Concert

  Urker Mannenkoor Halleluja verleent haar medewerking aan het Urkerdag Concert in de Bethelkerk. Dit concert is de afsluiting van de Urkerdag, een dag in het teken van de klederdracht (www.touristinfourk.nl).

  Meer informatie
 • Skeelertocht 'de Parel van Flevoland'

  skeelertocht met diverse afstanden

  Meer informatie
 • Urkerdag

  Een dag in het teken van de Urker klederdracht. Vanaf een uur of 11 tot ongeveer 17.00 uur, heerst op diverse locaties in het oude dorp en aan de havens een bedrijvig en gezellig Urker sfeertje. Oude gebruiken en gewoonten zullen herleven. Waslijnen gespannen, kleren in de wastobbe, Spinnen, zeil tanen, garnalen pellen, kinderspelletjes, enz. Wie goed zoekt en zijn neus gebruikt zal daar zeker ergens Urker lekkernijen als Dikkoek, gebakken en gerookte vis, grauwe erwten, koolmoes ontdekken.

  Meer informatie