GEANNULEERD: Gezinsdag Wilhelminpark

Politiehondendemonstratie, roofvogelshow en een rondrijdend stoomtreintje. Het is allemaal te zien op de Gezinsdag 2020 in het Wilhelminapark. Springkussens, ballonvouwen, een demonstratie van brandweer en first responder (ambulance) en 60 verkoopstalletjes. Op zaterdag 20 september 2020 bruist het Wilhelminapark weer de hele dag van doe- en kijkactiviteiten. De opbrengst van de dag is bestemd voor het werk van Janneke en Fernando Galvão-Hulst onder de straatkinderen in Rio de Janeiro.

In 1994 vertrok de Urker schooljuf Janneke Hulst naar de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Inmiddels is ze getrouwd met Fernando Galvão en heeft twee dochters. Elke dag organiseert het echtpaar Galvão, met een klein team van vrijwilligers, in de favela´s Pedra Lisa en Manguinhos kinderclubs. Op deze wijze hopen Janneke en Fernando de kinderen een helpende hand te bieden en leren ze de kinderen een beter bestaan op te bouwen. Al op jonge leeftijd worden deze kinderen in de favela´s geconfronteerd met drugs- en alcoholverslaving, aids, prostitutie en gewelddadigheden. Janneke en Fernando proberen zoveel mogelijk kansarme kinderen te bereiken, op te vangen en hen sociale en educatieve ondersteuning te bieden.

Ieder jaar wordt op Urk, in het Wilhelminapark aan de Damlaan, een doe- en kijkdag georganiseerd. Er vinden door de dag heen verschillende presentaties en demonstraties plaats. Dit jaar is er een presentatie van roofvogels die op de arm gedragen mogen worden (voor het maken van een foto). De roofvogels zullen ook een demonstratie geven, evenals de politiehonden. Verder komen de brandweer en de first reponder (ambulance) in actie. Een ballonnenvouwer laat zien welke voorwerpen en dieren van ballonnen zijn te maken. Daarnaast kunnen dieren geknuffeld worden. Urker kunstenaars (knipkunst, schilderkunst en klederdracht) zullen laten zien hoe creatief Urkers zijn.

De kinderen kunnen zich vermaken op springkussens, bij de cadeauvijver en “paardje”- en ponyrijden. Tussendoor kunnen jong en oud patat, ijs, poffertjes of andere lekkernijen nuttigen. De vis en de hartige hap ontbreken niet. Ook in de koffiehoek zijn vele versnaperingen te verkrijgen.
Er kan daarnaast op diverse plekken in het park geraden worden. Een paardje, de inhoud van een boodschappenwagen en een overnachting in een hotel voor twee personen zijn te winnen. In het park staan 60 kramen met vele artikelen en boodschappen, die te koop zijn. Ook vindt er opbod van artikelen plaats.
De Gezinsdag op 14 september in het Wilhelminapark biedt voor elk wat wils. Rust, ontmoeting, gezelligheid en genieten van doe- en kijkactiviteiten. Een ieder is van harte welkom. De toegang is gratis. 


Kaart

Locatie

  • Singel
  • 8321 GT URK

Contactgegevens