Tentoonstelling visserstruien en Urker kousen

Vanaf 14 mei t/m Urkerdag kunt u tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Urk de tentoonstelling van visserstruien en Urker kousen bewonderen!

Op maandag 13 mei van 7 tot 8 uur ’s avonds kunnen de visserstruien en Urker kousen ingeleverd worden voor de tentoonstelling in FlevoMeer Bibliotheek Urk. Diegene die afgelopen winter op de cursus een mooie trui of warrekieskoesen gebreid hebben, kunnen deze laten zien in de bibliotheek. Ze blijven hangen tot de week voor Urkerdag.

SCAB en Stichting Urkerdag hebben afgelopen winter verschillende cursussen gegeven in de bibliotheek, een voor visserstruien en twee voor Urker kousen breien. De animo was groot.
De Urker klederdracht krijgt door deze cursussen een extra stimulans. Het is mooi om te zien hoe groot het enthousiasme is onder de vrouwen om hiermee bezig te zijn. Er komen zelfs deelnemers uit de Flevopolder! In september start er weer een nieuwe cursus.

Al met al een goed initiatief van SCAB en Stichting Urkerdag. De truien en kousen kunnen bewonderd worden tijdens openingsuren van de bibliotheek. 


Kaart

Locatie

  • Singel 9a
  • 8321 GT URK

Contactgegevens