Overige activiteiten

 • 3D paintings vertellen verhaal van Flevoland

  vanwege de nieuwe Tourist Info is er een leuke openingsactie: 3D straatschilderingen die het verhaal van Flevoland vertellen. Bezoekers kunnen een foto van de schilderingen maken en zo spelen met het 3D effect. Tourist info heeft hiervoor ook een leuke winactie opgezet. Deelnemen kan door een foto te plaatsen op social media met #WonderVanUrk via @touristinfourk Deelnemers maken kans op een verzorgd dagje Urk met het hele gezin. Blijf op de hoogte voor alle info via onze sociale media.

  Meer informatie
 • (W)eiland Rally

  De (W)Eiland-rally is een autoroute door Urk en Noordoostpolder waarbij je d.m.v. leuke opdrachten veel te weten komt over de geschiedenis van Urk in de Zuiderzee en de inpoldering. Ook zijn de oude vissersdorpen Vollenhove en Blokzijl meegenomen op de route. Leuk voor jong en oud!

  Meer informatie
 • Cultuurroute

  Tijdens de Cultuurroute leer en beleef je van alles over de geschiedenis van Urk: leuk om te doen met school en zelfs nu ook voor het gezin. De route gaat door het oude dorp van Urk, het voormalige eiland. Tijdens de route moeten er verschillende opdrachten worden uitgevoerd, bijvoorbeeld het leggen van een vissersknoop, het Urker dialect leren, klederdracht herkennen, puzzels oplossen en nog veel meer! Een mobiel en een rugtas met attributen zijn nodig om de opdrachten uit te voeren. |Zijn de opdrachten goed uitgevoerd ligt er een Urker diploma klaar!

  Meer informatie
 • GEANNULEERD: Urk In Wintersferen 27/11

  Keer terug naar het historische Urk op 27 en 28 november 2020. Urk in Wintersferen brengt de Urker geschiedenis tot leven. Dit jaar binnen het thema ’75 jaar Vrijheid’. Stap binnen ten tijde van de bezetting, ervaar het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog en vier feest bij de bevrijding. Geannuleerd vanwege coronamaatregelen

  Meer informatie
 • GEANNULEERD: Urk in Wintersferen 28/11

  Urk in Wintersferen brengt de Urker geschiedenis tot leven. Dit jaar binnen het thema ’75 jaar Vrijheid’. Stap binnen ten tijde van de bezetting, ervaar het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog en vier feest bij de bevrijding. Geannuleerd vanwege coronamaatregelen

  Meer informatie