Overige activiteiten

 • Tulpenfestival

  Ook dit jaar wordt er weer van alles georganiseerd rondom de tulpenvelden. Er zijn verscheidene routes uitgestippeld voor de fiets of auto. Combineer de tulpenroute met een bezoek aan Urk. Wij hebben voor u het magazine van de tulpenroute met diverse routes op de balie klaar liggen voor u!

  Meer informatie
 • Tuigdag historische haven

  Zaterdag 20 april heeft de SHWU Tuigdag; d.w.z. vaarklaar maken van de schepen en aankleden van de Historische Haven. Voor mastonderhoud is er een hoogwerker. Allen welkom voor gezelligheid, het bieden van een helpende hand of een bekkien bij het boetje.

  Meer informatie
 • Open dag KNRM Urk

  Meer informatie
 • Vuurtorenrace (roeien)

  Een ca. 15 kilometer lange wedstrijd die gehouden wordt tijdens Urkerdag waar jaarlijks duizenden bezoekers op af komen. De wedstrijd wordt gehouden op het IJsselmeer en kent een pittig karakter. Bij slecht wordt uitgeweken naar het kanaal dat gaat van Urk naar Emmeloord

  Meer informatie
 • Ansjooprace

  Op zaterdag 15 juni zijn alle ingrediënten aanwezig voor een spannende zeilrace, de jaarlijkse ‘Ansjooprace’.

  Meer informatie
 • Beer & BBQ op Urk

  Gezellige dag met diverse BBQ stands , diverse rook meesters aan het werk ! Verse gebakken pizza’s uit de houtgestookte oven, diverse soorten gebakken vis en natuurlijk KOUD bier. Verder is er live muziek en is er veel te doen voor kinderen!

  Meer informatie
 • 80 jaar Brandweer op Urk

  Brandweer Flevoland post Urk viert in 2019 haar 80-jarig bestaan. In het kader hiervan is er op zaterdag 29 juni een Open Dag op het haventerrein op Urk. Om 10:00 uur geeft burgemeester Pieter van Maaren het startsein voor een gevarieerd en sportief programma dat ruimte biedt aan de bezoekers, jong en oud, om zelf actief aan verschillende onderdelen mee te doen.

  Meer informatie
 • Veerdienst De Zuiderzee

  Veerdienst van Urk naar Enkhuizen. 1 juli t/m 31 augustus 2019 (maandag - zaterdag).

  Meer informatie
 • Urker Vis Food Festival Vrijdag 5 juli

  Na het succes van 2018 vindt in 2019 het tweede VisfoodFestival plaats! Urk en visserij zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat proef je tijdens het Urker VIS Food Festival. Foodtrucks staan op de havenkade met foodondernemers uit Urk en de (Noordoost)polder. Ze maken de meest smaakvolle en verrassende gerechtjes klaar van vis, aardappelen en groenten. Kom proeven en genieten!

  Meer informatie
 • Herfstactiviteiten

  Tijdens de herfstvakantie (12 t/m 26 okt )zullen er diverse activiteiten plaats vinden.

  Meer informatie