Lokale evenementen

 • Tulpenfestival

  Ook dit jaar wordt er weer van alles georganiseerd rondom de tulpenvelden. Er zijn verscheidene routes uitgestippeld voor de fiets of auto. Combineer de tulpenroute met een bezoek aan Urk. Wij hebben voor u het magazine van de tulpenroute met diverse routes op de balie klaar liggen voor u!

  Meer informatie
 • Proef de Noordzee tijdens Visserijdagen Urk 2019

  In de week van 25 mei 2019 t/m 1 juni 2019 bruist het vissersdorp Urk weer van de activiteiten op het gebied van Noordzeevisserij. Maak kennis met moderne en duurzame visserijtechnieken en zie hoe schol en tong worden verwerkt. Bekijk hoe eenvoudig deze vissoorten te bereiden zijn en proef de fijne smaak ervan. Bijzonder om te zien zijn ook de oude ambachten, gedemonstreerd aan de nostalgische Westhaven.

  Meer informatie
 • Vlaggetjesdag

  Vlaggetjesdag met de vlootschouw op zaterdag 1 juni. Stap aan boord voor een prachtige tocht! Heeft u zin in een leuk, culinair en educatief dagje uit met het hele gezin? Noteer zaterdag 1 juni dan alvast in uw agenda!

  Meer informatie
 • Urkerdag

  Gezellige dag die in het teken staat van de klederdracht

  Meer informatie
 • Visfood Festival

  Na het succes van 2018 vindt in 2019 het tweede VisfoodFestival plaats! Urk en visserij zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat proef je tijdens het Urker VIS Food Festival. Foodtrucks staan op de havenkade met foodondernemers uit Urk en de (Noordoost)polder. Ze maken de meest smaakvolle en verrassende gerechtjes klaar van vis, aardappelen en groenten. Kom proeven en genieten!

  Meer informatie
 • Intocht Sinterklaas 2019

  Intocht Sinterklaas in de haven van Urk op 16 november

  Meer informatie
 • Urk in Wintersferen 2019

  Diverse oude locaties komen terug tijdens Urk in Wintersferen. Zo kunt u een kijkje nemen bij historische panden en wandelen door smalle steegjes, maar ook in het schooltje waar u de onderwijsmethoden van weleer kunt aanschouwen. De kwakzalver staat met zijn kraam langs de route en kan u helpen wanneer u zich niet zo lekker voelt. Voor bijna iedere kwaal heeft hij wel een poeder of zalfje beschikbaar! Wilt u zich even opwarmen dan is er het ouderwets ingerichte bruincafé waar u kunt genieten van een kruidenbitter, advocaatje of biertje!

  Meer informatie