GEANNULEERD: Urk In Wintersferen 27/11

Keer terug naar het historische Urk op 27 en 28 november 2020. Urk in Wintersferen brengt de Urker geschiedenis tot leven. Dit jaar binnen het thema ’75 jaar Vrijheid’. Stap binnen ten tijde van de bezetting, ervaar het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog en vier feest bij de bevrijding. Geannuleerd vanwege coronamaatregelen

De straatverlichting gaat uit en figuranten verschijnen op het toneel om het oude Urk te laten herleven. Geniet van authentieke Urker gerechten, bewonder de prachtige klederdracht en kom meer te weten over de oude ambachten zoals nettenboeten, fuiken breien en natuurlijk het authentieke vis roken en bakken. Tijdens het evenement komt u historische figuren tegen en ervaart u door straattheater en sketches het dagelijks leven op Urk in de Tweede Wereldoorlog. Beleef de razzia’s, lees de illegaal gedrukte krant en maak kennis met de Urker Luchtbeschermingsdienst. Maak onderdeel uit van de feestvreugde wanneer de capitulatie bekend gemaakt wordt op de verjaardag van Juliana en de straten gevuld zijn met spelende kinderen, Nederlandse vlaggen en vrolijke muzikanten.
Urk in Wintersferen vindt plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 november 2020. Entreekaarten zijn dit jaar alleen online te bestellen, via www.urkinwintersferen.nl.  


Kaart

Locatie

  • Wijk 1 21
  • 8321 EL URK

Contactgegevens