Cursus ‘Werken met de elektronische overheid’

De overheid werkt steeds meer digitaal en met een persoonlijke DigiD. Of het nu gaat om het aanvragen van zorg- of huurtoeslag of het zelf regelen van je donorregistratie. Zelfredzaamheid is belangrijk, vooral bij het ouder worden. De bibliotheek kan je hier bij helpen. Binnenkort start de gratis cursus ‘Werken met de elektronische overheid’ in FlevoMeer Bibliotheek Urk.

Wegwijs in digitale overheid
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van een uur. Het is geen internetcursus, er wordt dus enige digitale ervaring verwacht van de deelnemers. Na afloop volgt er geen examen. Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een e-mailadres en mobiele telefoon.

De start is op vrijdagmorgen 8 november van 9:00 tot 10.00 uur. Op de eerste dag wordt er een DigiD aangemaakt. Bij de tweede les wordt de DigiD geactiveerd.  

Cursisten kunnen zich aanmelden via de balie of via www.flevomeerbibliotheek.nl. De lessen zijn gratis en er zijn nog enkele plekken vrij.

Zie voor meer informatie over Digisterker ook: www.digisterker.nl

Zelf de baas over je donorregistratie
Op 1 juli 2020 komt de nieuwe donorwet. Deze wet is voor mensen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven zijn in een Nederlandse gemeente. In het nieuwe Donorregister vult u in of u na uw overlijden wel of geen organen en weefsels aan een patiënt wilt geven. Voorbeelden van organen zijn een nier of longen. Voorbeelden van weefsels zijn huid of bloedvaten. Als u uw keuze invult, weet uw familie, partner of vriend(in) of u wel of niet orgaandonor wilt worden. Om dit zelf te kunnen beheren, heb je een DigiD nodig. 


Kaart

Locatie

  • Singel 9b
  • 8321 GT URK