Expositie Cees Kramer

Vanaf 6 september opent het SCAB het seizoen met een gloednieuwe expositie in het gemeentehuis van Urk, de expositie “Myanmar” van Cees Kramer.

Naast eigenaar en chef van het hoog geclassificeerde restaurant De Boet is Cees Kramer onafscheidelijk van zijn Nikon camera. Van één van zijn reizen mogen wij nu deelgenoot worden.
Het land Myanmar is lange tijd ontoegankelijk gebied geweest voor toeristen. Als reiziger merk je dat cultuur, religie en visserij nog volgens eeuwenoude tradities wordt uitgevoerd. De authentieke levensstijl zal je verlangen naar een soms wat simpelere levensstijl aanwakkeren.
“Ik fotografeer vooral met emotie. Techniek heb ik door de jaren heen wel wat geleerd, en ik heb ook veel magazines over fotografie gelezen. Vaak moet je ook gewoon de foto maken op het juiste moment, en dan moet je niet te veel met techniek bezig zijn. Dat kan wel met bijvoorbeeld architectuur, food of na-tuurfotografie.” – Cees Kramer

Cees vergelijkt het fotograferen met het koken. Verschillende ingrediënten komen samen, allereerst zijn oog met zijn onderwerp en het verhaal, maar daarna ook zijn fotografie met het materiaal waarop het getoond wordt. Dan komt bij de expositie ook nog de plaatsing van iedere foto in de expositieruim-te kijken. Alles heeft zijn rol en zal bijdragen aan het verhaal dat iedere foto vertelt.

Naast het bewonderen van de prachtige foto’s van Cees kramer, zult u de avond van 6 september, ook kennis maken met de tijdelijk op Urk gesettelde Belgische schrijver Matthias Declercq. Hij zal enkele bevindingen over Urk en zijn te schrijven boek prijsgeven.

Auteur Matthias M.R. Declercq (34) is geboren in Kortrijk, woont in Gent en verblijft sinds een aantal maanden op Urk. Ooit werd hij als reporter naar hier gestuurd. Toen begreep hij er niks van. Nu is hij terug, om het dorp écht te leren kennen. Deze avond zal hij iets van zijn bevindingen en indrukken met u delen.
De opening van de tentoonstelling zal plaats vinden op vrijdag 6 september 2019 om 20.00 uur in het gemeentehuis te Urk. Vooraf en na de officiële ope-ning is er gelegenheid om de tentoonstelling te bezichtigen onder het genot van een hapje en drankje. U bent van harte uitgenodigd!
Deze expositie wordt georganiseerd door de Stichting Culturele Activiteiten en Bibliotheek in samenwerking met de Gemeente Urk. 


Kaart

Locatie

  • Singel
  • 8321 GT URK

Contactgegevens