Agenda

 • Aanvoer paling Ijsselmeervisafslag vanmei t/m aug

  Van begin mei tot eind augustus wordt er op het IJsselmeer op paling gevist. Van dinsdag tot en met vrijdag is er de aanvoer van paling en andere vissoorten zoals snoekbaars, voorn en rode baars. De IJsselmeervisafslag is dan om 13.45 uur open en de vis wordt door de vissers de afslag ingebracht om te wegen. Rond de klok van 14:15 zal de verkoop beginnen en zijn ook de toeristen welkom in de mijnzaal. Absoluut een aanrader om even een kijkje te nemen! Vanaf eind augustus gaan de vissers op schubvissen (snoekbaars, snoek, brasem, voorn, rode baars) vissen.

  Meer informatie
 • Expositie het Elba van de zuiderzee

  Expositie over Eerste Wereldoorlog in Museum Het Oude Raadhuis

  Meer informatie
 • Tentoonstelling visserstruien en Urker kousen

  Vanaf 14 mei t/m Urkerdag kunt u tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Urk de tentoonstelling van visserstruien en Urker kousen bewonderen!

  Meer informatie
 • Expositie “Mooi Anders” van Kitty Korver

  Kitty Korver (1969) maakt sinds 2010 vilten wandobjecten. Haar viltobjecten vallen op door hun vaak grafische karakter.

  Meer informatie
 • 50 jaar Zang op Hemelvaart

  Zang op Hemelvaartsdag is een jaarlijks terugkerend koorconcert (dit jaar voor de 50ste keer) waaraan door een groot deel van de Urker koren wordt meegewerkt.

  Meer informatie
 • Braderie Oud Urk

  Gezellige braderie in het oude dorp

  Meer informatie
 • Vuurtorenrace (roeien)

  Een ca. 15 kilometer lange wedstrijd die gehouden wordt tijdens Urkerdag waar jaarlijks duizenden bezoekers op af komen. De wedstrijd wordt gehouden op het IJsselmeer en kent een pittig karakter. Bij slecht wordt uitgeweken naar het kanaal dat gaat van Urk naar Emmeloord

  Meer informatie
 • Urkerdag

  Gezellige dag die in het teken staat van de klederdracht

  Meer informatie
 • Urkerdagconcert in de Bethelkerk

  Urkerdagconcert met medewerking van Het Christelijk Urker Visserskoor “Crescendo” o.l.v. Louwe Kramer en Het Urker Mannenkoor “Hallelujah” o.l.v. Bert Moll

  Meer informatie
 • Visfood Festival 14 & 15 juni

  Na het succes van 2018 vindt in 2019 het tweede VisfoodFestival plaats! Urk en visserij zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat proef je tijdens het Urker VIS Food Festival. Foodtrucks staan op de havenkade met foodondernemers uit Urk en de (Noordoost)polder. Ze maken de meest smaakvolle en verrassende gerechtjes klaar van vis, aardappelen en groenten. Kom proeven en genieten!

  Meer informatie