Agenda

 • Expositie Henk Kapitein 'Honderd jaar Zuiderzee Wet en Werken'

  De opening van deze tentoonstelling zal plaatsvinden op vrijdag 14 december om 20:00 uur in het gemeentehuis te Urk. Voormalig lid van de Staten generaal en kamerheer van onze Koning, Harry Dijksma, spreekt voorafgaand enkele woorden. Douwe en Fleur Gnodde verzorgen de muzikale omlijsting. Hierna is er gelegenheid om de tentoonstelling te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Gemeentehuis van Urk

  Meer informatie
 • Poppenbeurs

  Poppenbeurs op zaterdag 19 januari 2019 in de De Koningshof, Staartweg 20 te URK De beurs is geopend van 10.30 tot 16.00 uur Entree: € 4,50 per volwassene kinderen onder de 12 jaar gratis mits onder begeleiding.

  Meer informatie
 • Knutselen op de kinderboerderij

  Het is inmiddels erg koud buiten, maar nog geen sneeuw of ijs te bekennen. Om toch het wintergevoel te krijgen maken we op De Stekplek en de Skuil een winterknutsel. Op woensdag 23 januari vanaf 14.00 uur kun je schaatsjes maken op de kinderboerderij, onder het genot van warme chocolademelk of bekertje ranja. Daarna worden er winterlichtjes gemaakt bij De Skuil.

  Meer informatie
 • Gezellige avond met Jaap Bakker in het Museum

  Onze Ginkiestochtgids, Jaap Bakker toont woensdagavond 23 januari in de filmzaal van Museum Het Oude Raadhuis dia's zijn eigen verzameling. Hij vertelt daarbij humoristische en leerzame verhalen over mensen en gebeurtenissen op Urk. Het belooft een avond te worden vol van wetenswaardige, leuke herinneringen en nostalgie, met in de pauze een kopje koffie of thee met een Urker koek. De gezellige avond met het thema 'een glimlach uit het verleden' begint om 20.00 uur. (Zaal open om 19:30 / kaarten vooraf te koop voor 5,00 bij Tourist Info Urk)

  Meer informatie
 • Gezellige avond met Jaap Bakker in het Museum

  Onze Ginkiestochtgids, Jaap Bakker toont woensdagavond 30 januari februari in de filmzaal van Museum Het Oude Raadhuis dia's zijn eigen verzameling. Hij vertelt daarbij humoristische en leerzame verhalen over mensen en gebeurtenissen op Urk. Het belooft een avond te worden vol van wetenswaardige, leuke herinneringen en nostalgie, met in de pauze een kopje koffie of thee met een Urker koek. De gezellige avond met het thema 'een glimlach uit het verleden' begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19:30 en kaarten vooraf te koop voor 5,00 bij Tourist Info Urk. Er is plaats voor 70 personen.

  Meer informatie
 • Gezellige avond met Jaap Bakker in het Museum

  Onze Ginkiestochtgids, Jaap Bakker toont dinsdagavond 12 februari in de filmzaal van Museum Het Oude Raadhuis dia's zijn eigen verzameling. Hij vertelt daarbij humoristische en leerzame verhalen over mensen en gebeurtenissen op Urk. Het belooft een avond te worden vol van wetenswaardige, leuke herinneringen en nostalgie, met in de pauze een kopje koffie of thee met een Urker koek. De gezellige avond met het thema 'een glimlach uit het verleden' begint om 20.00 uur. (Zaal open om 19:30 / kaarten vooraf te koop voor 5,00 bij Tourist Info Urk)

  Meer informatie
 • Biddagconcert Urker mannenkoor 'Hallelujah'

  Urker Mannenkoor Hallelujah o.l.v. Bert Moll Gereformeerd Kerkkoor Urk Mark Brandwijk – piano

  Meer informatie
 • Activiteiten tijdens de Voorjaarsvakantie

  Night@theMuseum, Happen&Stappen, Veilingspel en nog veel meer activiteiten worden georganiseerd tijdens de voorjaarsvakantie. Houd ons nieuws in de gaten op de website voor de juiste data!

  Meer informatie
 • Showavond Berechja college

  Musicalshow in Berechje College. De jognest leerlingen laten u de voorstelling zien over 'het mysterie rondom het zwarte scherm' en in het voorprogramma kunt u genieten van zang en dans.

  Meer informatie
 • Musical Urk & de bleekneusjes

  Deze musical gaat over een bekend verhaal uit onze Urker historie, namelijk de komst van de bleekneuzen op het eiland Urk. In samenwerking met Urk & oorlogstijd heb ik onderzoek gedaan naar deze geschiedenis. Bleekneuzen waren voornamelijk kinderen uit de grote steden die rond en na de tweede wereldoorlog naar het platteland werden gestuurd om aan te sterken. Deze kinderen hadden honger oedeem en hadden ook vaak te maken met oorlogstrauma’s.

  Meer informatie