Agenda

 • Aanvoer paling Ijsselmeervisafslag vanmei t/m aug

  Van begin mei tot eind augustus wordt er op het IJsselmeer op paling gevist. Van dinsdag tot en met vrijdag is er de aanvoer van paling en andere vissoorten zoals snoekbaars, voorn en rode baars. De IJsselmeervisafslag is dan om 13.45 uur open en de vis wordt door de vissers de afslag ingebracht om te wegen. Rond de klok van 14:15 zal de verkoop beginnen en zijn ook de toeristen welkom in de mijnzaal. Absoluut een aanrader om even een kijkje te nemen! Vanaf eind augustus gaan de vissers op schubvissen (snoekbaars, snoek, brasem, voorn, rode baars) vissen.

  Meer informatie
 • Veerdienst De Zuiderzee

  Veerdienst van Urk naar Enkhuizen. 1 juli t/m 31 augustus 2019 (maandag - zaterdag).

  Meer informatie
 • Zingen in de Zomer

  Elke werkdag Inloopuur in Kerkje aan de Zee In juli en augustus wordt er op iedere werkdag tussen 14.00 uur en 15.00 uur een inloopuur met een afwisselend programma met daarbij ook veel samenzang georganiseerd in het Kerkje aan de Zee. Bezoekers kunnen hierbij zelf liederen aangeven uit een zangbundel. Elke woensdag in deze periode wordt er op 8 achtereenvolgende woensdagavonden in de Bethelkerk een zangavond georganiseerd, waaraan (meestal) medewerking wordt verleend door één van de Urker koren en daarnaast een kort gesproken woord. Deze avonden beginnen om 19.30 uur.

  Meer informatie
 • Orgelconcerten woensdagmiddag tijdens Zingen in de Zomer

  Orgelconcerten tijdens Zingen in de Zomer. Iedere woensdag om 16:00 uur in de Bethelkerk

  Meer informatie
 • Circus Diabolo op Vakantiepark 't Urkerbos

  Circus Diabolo komt woensdag 31 juli om 19.00 uur een voorstelling geven. Kaartjes zijn bij de kassa van het circus te koop.

  Meer informatie
 • Braderie Vakantiepark 't Urkerbos

  Vrijdag 2 augustus en vrijdag 9 augustus wordt er een braderie georganiseerd op de camping tussen 12.00 en 18.00 uur, met diverse kraampjes. Entree aan het park is op deze 2 braderiedagen dan gratis.

  Meer informatie
 • Zomermarkt Oud Urk

  Gezellige zomermarkt in het oude centrum van Urk

  Meer informatie
 • Kunst op de Botermarkt

  Woensdag 28 augustus is er een kunstmanifestatie van vooral lokale kunstenaars aan de Botermarkt. Aan het jaarlijkse Kunst op de Botermarkt - Wijk 5 - doen volgende week woensdag zo’n vijftig Urker kunstenaars mee. Beeldhouwers, schilders, knipkunstenaars, naaisters, touwknopers, houtsnijders, nettenboeters… Urk is van alle markten thuis!

  Meer informatie
 • Zomermarkt Oud Urk

  Gezellige zomermarkt in Oud Urk

  Meer informatie
 • Nationale dag van de Klederdracht

  Op zaterdag 7 september 2019 organiseert Museum Het Oude Raadhuis de Nationale Dag van de Klederdracht rondom het museum. Een dag waar waarop alle klederdrachten van Nederland in Urk te zien zijn. Met presentaties, shows, rondwandelingen en als afsluiting een parade. Bent u een liefhebber van klederdracht dan moet je deze dag op Urk zijn. Kom je ook?

  Meer informatie