Agenda

 • (W)Eiland Rally

  De (W)Eiland-rally is een autoroute door Urk en Noordoostpolder waarbij je d.m.v. leuke opdrachten veel te weten komt over de geschiedenis van Urk in de Zuiderzee en de inpoldering. Ook zijn de oude vissersdorpen Vollenhove en Blokzijl meegenomen op de route. Leuk voor jong en oud!

  Meer informatie
 • 3D paintings vertellen verhaal van Flevoland

  vanwege de nieuwe Tourist Info is er een leuke openingsactie: 3D straatschilderingen die het verhaal van Flevoland vertellen. Bezoekers kunnen een foto van de schilderingen maken en zo spelen met het 3D effect. Tourist info heeft hiervoor ook een leuke winactie opgezet. Deelnemen kan door een foto te plaatsen op social media met #WonderVanUrk via @touristinfourk Deelnemers maken kans op een verzorgd dagje Urk met het hele gezin. Blijf op de hoogte voor alle info via onze sociale media.

  Meer informatie
 • Zuiderzee Veerdienst Urk-Enkhuizen

  In de zomerperiode onderhoudt passagiersschip de Zuiderzee de veerdienst tussen Urk en Enkhuizen. Ook kunt op diverse data reserveren voor een rondvaart.

  Meer informatie
 • (Aangepast) Zingen in de Zomer 2020

  Elke woensdag een uitzending om 20:30 uur via de Website van Zingen in de Zomer

  Meer informatie
 • Veerdienst Enkhuizen-Urk (zeilend) Willem Barentsz

  Voor het 12e jaar onderhoudt de driemast topzeilschoener Willem Barentsz een zeilende veerdienst tussen Urk en Enkhuizen. Heeft u altijd al eens met een "Tallship" willen zeilen? Dan is dit uw kans! We varen van 11 Juli tot en met 5 Augustus 2020 met uitzondering van de zondagen.

  Meer informatie
 • GEANNULEERD: Kunst op de Kade

  Zaterdag 22 augustus kan er op de Westhaven van Urk genoten worden van (lokale) kunstenaars in actie. Beeldhouwers, schilders, knipkunstenaars, naaisters, touwknopers, houtsnijders, nettenboeters… Urk is van alle markten thuis! Dit jaar vindt ook een contest 'Levende standbeelden' plaats. En er is een braderie. Aansluitend aan Kunst op de Kade vindt om 17:00 uur een speciaal Zingen in de Zomer programma plaats in de Bethelkerk. Geannuleerd vanwege Coronavirus

  Meer informatie
 • Truckersdag Urk

  De Urker Truckersdag is een twee-jaarlijkse evenement voor mensen met een beperking. Sponsoren, organisaties, chauffeurs en andere vrijwilligers stellen zich belangeloos beschikbaar om er een onvergetelijke dag van te maken. Elk jaar genieten zo’n 200 deelnemers van deze dag.

  Meer informatie
 • Fish Potato Run 2020

  In 2020 start de Fish Potato Run op de 2e zaterdag van september ( 12 september) vanuit de gezellige historische vissershaven van Urk en loopt door het unieke polderlandschap van de Noordoostpolder Halverwege gaat de route door het groendorp Tollebeek naar de aardappelhoofdstad Emmeloord.

  Meer informatie
 • Open Monumentendag 2020

  Tijdens de Open Monumentendag kunt u gratis of tegen gereduceerde prijs een monument/museum bezoeken. Bij de Tourist Info Urk zijn fiets en wandelroutes verkrijgbaar langs diverse monumenten.

  Meer informatie
 • Gezinsdag Wilhelminpark

  Politiehondendemonstratie, roofvogelshow en een rondrijdend stoomtreintje. Het is allemaal te zien op de Gezinsdag 2020 in het Wilhelminapark. Springkussens, ballonvouwen, een demonstratie van brandweer en first responder (ambulance) en 60 verkoopstalletjes. Op zaterdag 20 september 2020 bruist het Wilhelminapark weer de hele dag van doe- en kijkactiviteiten. De opbrengst van de dag is bestemd voor het werk van Janneke en Fernando Galvão-Hulst onder de straatkinderen in Rio de Janeiro.

  Meer informatie