Agenda

 • 23 & 24 nov - Urk in Wintersferen

  Dit is het centrale thema van Urk in Wintersferen 2018. We reizen terug naar het jaar 1918, het jaar waarin de zuiderzeewet werd ingesteld. De Zuiderzeewerken hebben ervoor gezorgd dat het Nederland van nu er ingrijpend anders uitziet dan het Nederland van 100 jaar geleden. Voor Urk is deze wet van enorme betekenis geweest, het eiland Urk moest worden ingepolderd en werd daardoor verbonden aan het vaste land.

  Meer informatie
 • 30 nov - Kerstfair Museum Het Oude Raadhuis

  In het museum wordt een gezellige Kerstfair gehouden! Een knusse fair met een gevarieerd, uniek en Urker aanbod voor de Sinterklaas en kerstperiode. Dat er ook een lekker hap verkrijgbaar is, maakt het nog eens extra gezellig.

  Meer informatie
 • 15 december Kerstconcert & samenzang

  Kerstconcert met Chr. Brassband Valerius en Gospelkoor Reflection

  Meer informatie
 • 24 dec - Kerstconcert Kinderkoor de Blijde Stem & Mannenkoor 't Vechtdal (Hardenberg)

  Kerstconcert Kinderkoor de Blijde Stem & Mannenkoor 't Vechtdal (Hardenberg) o.l.v. Minne Veldman

  Meer informatie
 • 27 dec - Hobby en modelbouwbeurs

  De jaarlijkse hobby- en modelbouwbeurs op Urk wordt gehouden op 27 december van 10 tot 17 uur in de Koningshof. Doelstelling is een zo breed mogelijk aanbod van hobby’s en verzamelingen. De hobby- en modelbeurs wordt al jaren op Urk gehouden. Het is een leuke attractie voor kijkers en een feestje voor hobbyisten. Te zien zijn onder meer modeltreinen, miniatuurauto’s, modelschepen van karton en hout, poppenhuizen, scrapbooking, houtsnijwerk, papierknipkunst en boetseerwerk.

  Meer informatie
 • 5 jan - Nieuwjaars-orgelconcert Minne Veldman

  Nieuwjaarsconcert met Minne Veldman op het orgel

  Meer informatie
 • 15 feb t/m 3 maa - Activiteiten tijdens de Voorjaarsvakantie

  Night@theMuseum, Happen&Stappen, Veilingspel en nog veel meer activiteiten worden georganiseerd tijdens de voorjaarsvakantie. Houd ons nieuws in de gaten op de website voor de juiste data!

  Meer informatie
 • 19 apr t/m 5 mei - Tulpenfestival

  Ook dit jaar wordt er weer van alles georganiseerd rondom de tulpenvelden. Er zijn verscheidene routes uitgestippeld voor de fiets of auto. Combineer de tulpenroute met een bezoek aan Urk. Wij hebben voor u het magazine van de tulpenroute met diverse routes op de balie klaar liggen voor u!

  Meer informatie
 • 11 mei - Open dag KNRM Urk

  Open dag KNRM Urk

  Meer informatie
 • 25 mei t/m 1 jun - Proef de Noordzee tijdens Visserijdagen Urk 2019

  In de week van 25 mei 2019 t/m 1 juni 2019 bruist het vissersdorp Urk weer van de activiteiten op het gebied van Noordzeevisserij. Maak kennis met moderne en duurzame visserijtechnieken en zie hoe schol en tong worden verwerkt. Bekijk hoe eenvoudig deze vissoorten te bereiden zijn en proef de fijne smaak ervan. Bijzonder om te zien zijn ook de oude ambachten, gedemonstreerd aan de nostalgische Westhaven.

  Meer informatie